Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

måndag 15 augusti 2022

Välkommens brev Örnen!

 Hej Örnarna!

Hoppas ni har haft en härlig och rolig sommar och att nu är ni taggade för att börja ett nytt och spännande läsår! Tiden går så snabbt och nu börjar ni 6:an, otroligt! Örnarna ska läsa nya ämnen som hemkunskap, spanska, franska eller tyska samt få betyg för första gången. Vecka 35 börjar moderna språk. Eftersom det är mycket nytt då har vi tillsammans med rektorn ordnat föräldramöte den 31:a augusti kl. 18:30 - 19:00. Vi kommer fortsätta använda bloggen precis som tidigare för allt nytt information som vi ger eleverna och vårdnadshavarna. Fredagar kommer vi inleda undervisningen med att genomföra värdegrundsarbete där första teman är Vänskap

Precis som under vårterminen kommer Entuela och Moa fortsätta vara mentorer samt kommer Susanne vara med oss bestämda dagar under veckan. Övriga lärare som kommer undervisa klassen kommer vara:

Idrott: Goran: goran.hadziahmetovic@norrkoping.se

Slöjd: Christer: christer.sandqvist@norrkoping.se

Bild: Hanna: hanna.svensson2@norrkoping.se

Under den första veckan kommer vi börja dagarna med ett pulspass på morgonen på Torsdagen och Fredagen och sen fortsätta dagen som vanligt med andra aktiviteter. Veckan 34 kommer eleverna inte ha idrott. Eleverna får sina datorer på Torsdag innan de går hem. De får inte ta med dator hem förens de har skrivit på kontrakt på IST, gör det innan Torsdag för att få dator på Torsdag. Den första veckan går eleverna i skolan:

Onsdag, 17/8 kl.10:00-13:00

Torsdag 18/8 kl.8:10-14:00

Fredag  18/8 kl. 8:10-13:45

Vecka 34 börjar vi med ordinarie tider förutom på fredag 26/8.

Vi har tänkt att smygstarta terminen med att blanda ordinarie lektioner med lite schemabrytande aktiviteter. Nedan följer viktiga datum att hålla koll på:

  • 22/8 Går Norrgård tillsammans till Bäckplan för en trevlig dag i det gröna. Skolan bjuder på lunch. Viktigt att ha med en ryggsäck, vattenflaska och kläder efter väder.

  • Den 25/8 ska vi åka på resan Östergötland runt. Vi kommer samlas mellan husen 07.30  för att åka med abonnerad buss till Tåkern, Rökstenen i Ödeshög, Alvastra klosterruin och slutligen Omberg innan det är dags för hemresa. Eleverna kommer sluta ca:17.00 den dagen och bli kompenserade med sovmorgon dagen därpå. Viktigt att ha med sig en ryggsäck, vattenflaska, matsäck (till både lunch och mellis) och kläder efter väder.

  • 26/8 Sovmorgon, kompensation för 25/8. Eleverna börjar kl. 10:00 -  13:45.

  • 29/8 Åk 6 simning, cyklar vi till Centralbadet. Vi vill att eleverna tar med deras cyklar, hjälmar och tillhörande lås.  Vi kommer cykla till simhallen för att pröva simkunskaperna. Kunskapskravet i åk 6 är att alla elever ska kunna simma 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim. Eleverna börjar och slutar vanlig tid. Viktigt att ha med sig cykel, hjälm, lås, handduk, badkläder, lås till skåpen och hygienartiklar.

  • 31/8 Diamanten ska ha gemensamt föräldramöte. Vi ses gemensamt i matsalen 18.00 och går därefter till Örnen där vi avslutar senast kl.19:30.


Hjärtligt välkommen,

Entuela, Moa och Susanne


Entuela Capani: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Moa Björkegren: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne Fredriksson: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.