Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

tisdag 16 augusti 2022

Välkomstbrev Delfinen åk 4

 Hej!

Välkomna tillbaka till en ny spännande termin! Terminen startar onsdagen den 17/8
kl. 10.00 - 13.00.

Hoppas att ni har haft en bra sommar och att ni nu känner er utvilade.

Nu har era barn blivit större och börjat på mellanstadiet. Även om jag (Lill) har följt med, så är det en hel del andra förändringar som era barn kommer att märka.

Då skolan inte har fått tag på en till lärare till Delfinen än, så kommer jag att ha ansvar för planering och bedömning av alla ämnen utom slöjd, idrott, bild, teknik och engelska. 

Övriga lärare som kommer att undervisa klassen är:

Slöjd - Christer: christer.sandqvist@norrkoping.se

Idrott - Goran: goran.hadziahmetovic@norrkoping.se

Bild - Hanna: hanna.svensson2@norrkoping.se

Teknik - Emelie:  072-5336552  emelie.nilsson@norrkoping.se 

Engelska - Entuela: 076-798 04 25 entuelacapani@norrkoping.se 

Om ni har några frågor om hur det kommer att vara på Delfinen, så kan ni ta dem på föräldramötet som vi kommer att ha onsdagen den 31/8 kl. 18.00. Då kommer vi även att ta upp andra viktiga saker om hur det fungerar på mellanstadiet. Första stunden är gemensam för alla klasser, innan vi sedan går till Delfinen och fortsätter där.

Vi kommer fortsätta använda bloggen precis som tidigare för allt  information som vi ger eleverna och vårdnadshavarna. 

En viktig skillnad är att ibland kommer eleverna att få sluta tidigare än vad schemat visar, för nu räknar man med att de ska kunna gå hem eller till fritidsgården på egen hand.

Under den första veckan kommer vi börja dagarna med ett pulspass(intensivt idrottspass på 20 min) på morgonen på torsdagen och fredagen och sen fortsätta dagen som vanligt med andra aktiviteter. På fredagen ska man vara ombytt och ta med handduk så att man kan duscha efter.

En annan viktig skillnad är att eleverna nu kommer att få hem en egen chromebook. Eleverna får förhoppningsvis hem dem på torsdag innan de går hem.
Ni måste gå in och fylla i ansvarslappen för chromebooken på IST för att eleven ska få ta med den hem.

Den första dagen så kommer jag att skicka hem ett schema och ett rektorsbrev som ni kan behålla hemma. Jag kommer även att skicka hem en lapp som ni ska fylla i med aktuella kontaktuppgifter till er som ska skickas tillbaka till skolan.

Lektioner som idrott, bild och slöjd börjar  gälla från och med v.35.

Måndag den 22/8 så går hela Norrgård till Bäckplan och har aktiviteter. Skolan fixar mat.

Tisdag den 23/8 så åker hela Delfinen till Centralbadet och genomför simprov för att se vilka som behöver fortsatt träning. Eleverna ska klara 200 m varav 50 ryggsim utan att stanna för att vara godkända.

Här är tider som gäller till nästa vecka: 

Vecka 33

Må:

Ti:

On: Skolan börjar. Då går de 10.00-13.00  

To: 8.10 - 14.40

Fr: 8.10 - 13.45


Vecka 34

Må:    8.10-14.00 Heldag på Bäckplan (eleverna får mat av skolan)


På tisdag vecka 34 börjar vi med ordinarie tider, men inte ordinarie ämnen.Jag ser fram emot en rolig termin med era barn!!

Hälsningar LillInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.