Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

lördag 17 september 2022

Örnen veckobrev 38

  Hej Örnen!

Ännu en skolvecka har flugit förbi. Den här veckan har vi pratat mycket om valet som var i helgen och sen har fokus legat på matematik. Matematik har fått ett extra fokus då Entuela åker iväg nästa vecka och genomför ett projekt med Diamantens Skola i Estland och eleverna kommer då inte ha lika mycket matematiklektioner nästa vecka. Eleverna kommer få uppgifter tilldelade till dem som de ska arbeta med hemma och i skolan.   Klassrumsklimatet är fortfarande toppen. Men vi har fortfarande några elever som är pratiga under lektionerna. Vi vill att alla ska vara med så att alla får stöd och hjälp av varandra så prata gärna med ert barn och berätta för dem om vikten att lyssna och vara med i arbetsgången. 

I matte har vi arbetat med heltal och repetitionsuppgifter. Alla elever har fått nu tillgång med digitala matteboken så uppmuntra barnet hemma att arbeta med det. Där kommer finnas uppgifter som eleverna ska arbeta nästa vecka. I NO har vi fortsatt arbeta med däggdjur och ekosystem. I SO har vi jobbat med religionskunskap och samhällskunskap. I religionskunskap så har vi jobbat med Islam och förberett oss inför provet som eleverna kommer ha nästa vecka på fredag. I svenska har örnarna fortsätt arbeta med instruerande text. I Engelska har vi börjat med ett nytt område och jobbar kring landet Kanada och eleverna får lära sig olikheterna mellan Nordamerikansk engelska och Brittisk engelska. I teknik har vi fortsatt arbetat med 5 enkla mekanismerna och fokus låg på hjulen och hur den har förändrat under olika tider. På fredag, även att det var lite regnig har vi städat parken runt i skolan för att varje år 17:e september är det skräpplockardagen “Hålla Sverige rent”. Grymt jobbat till alla som var med! På slutet åt eleverna hamburgare. Under veckan har vi även hunnit göra klart Vänskapsträdet där alla barnen har bidragit och pusslat med och det blev såklart ett jättefint träd som ni kan njuta att titta på!Hemläxor:

Matte: NOMP, inlämning senast den 23:e september

Engelska: Glosor på onsdag. Orden finns på Classroom. 

SO: Prov på Fredag Abrahamitiska religioner. 

NO: Begreppslista "däggdjur och växter". Finns på Classroom. Ska vara inlämnat Torsdag 22/9.


Nedan följer viktiga datum att hålla koll på och vad behövs


  • Studiedagar - V:40 6/10 + 7/10

  • Höstlov - V:44 31/10-Trevlig helg

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.