Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 23 september 2022

Tigerns veckobrev 220923

 

Tigerns veckobrev v.38

Sjukanmälan – IST Home (gå in via nätet om appen inte fungerar)

Marie Möller: 0722-354640       marie.moller@norrkoping.se

Emelie Nilsson 072-5336552 emelie.nilsson@norrkoping.se

Hej!

Händelserik vecka med personal i Estland, via vårt SIPP projekt, jättespännande samt en del sjukfrånvaro. Hösten är här och så även förkylningarna. Tvätta händerna och hålla lite avstånd igen, är bra tänker vi. Är man snorig och har feber så stannar man hemma.

Vi hade prov i torsdags och de flesta elever var väl förberedda. Studieteknik har varit ett område i svenskan och många har förstått att bästa studietekniken är – träna många gånger kortare stunder, inte dagen innan, sova bra och röra på sig. Det ger hjärnan goda förutsättningar för att klara av att ta in ny kunskap och att hålla kvar kunskapen. Det här behöver vi prata mycket om, att förändra och skapa nya vanor tar tid men vi kämpar på för god studieteknik och bra förutsättningar krävs för att våra elever ska lyckas.

Under nästa vecka skickar vi ut tiderna för IUP samtalen samt lite frågor inför samtalet så vi alla är förbereda. Samtalen är max 30 minuter. Både elev och förälder ska medverka!

Just nu arbetar eleverna med att bygga broar på tekniken, så kul. Vi har precis börjat med geografi och Norden. I svenskan arbetar vi med grammatik, stavning samt ska börja skriva berättande texter. De fyra räknesätten nöter vi mycket under matematiken.

Det är fortfarande en del elever som inte är ombytta på morgonen när vi har puls, måndag och fredag. Det är lektion som vilket annat ämne som helst. Rörelse är viktigt, det finns gott om vetenskapliga studier som visar hur det påverkar förutsättningarna för eleverna både i skolan och framtida hälsa.

På fredag uppmärksammar vi IDROTTENS DAG, den är i hela Sverige, genom att vara ute under förmiddagen och röra på oss. Eleverna kommer i idrottskläder och duschar hemma denna dag!

VIKTIGT!!! Lunch serveras inte i skolan på fredag utan det är matsäck som gäller, om man inte önskar mat från skolan. Vi skickar med en lapp hem idag och den behöver lämnas in på måndag 26/9.

 

Påminner om att det är STUDIEDAGAR v.40, torsdag och fredag 6-7 oktober.

 

Kommande vecka, 39:

Måndag

PULS-08.00

Matematik läxa (studentlitteratur)

Tisdag

 

 

Onsdag

Modersmål

 

Torsdag

 

Idrott utomhus, ombyte

Fredag

IDROTTENS DAG! Utomhus!!

Simning (för elever som ska träna)

 

Trevlig Helg!! Emelie , Marie & Jocke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.