Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 23 september 2022

Örnens veckobrev V:39

  Hej Örnen!

Den här veckan har varit intensiv för våra elever. Läxorna har börjat komma tillbaka och proven har startat. Trots detta har eleverna jobbat på bra och kämpar sig igenom allt! Nästa vecka är Entuela tillbaka på skolan och då når ni både Moa och Entuela som vanligt igen. Nästa vecka startar även elevernas musiklektioner. De kommer ha musik i halvklass sista lektionen på torsdagar. Ni kommer få ett uppdaterat schema så fort som möjligt. Nästa vecka har eleverna har eleverna idrottens dag på fredag den 30/9. Då ska eleverna komma ombytta till skolan, tänk på att det är kallare ute nu så en extra tjocktröja och ett par långbyxor istället för shorts kan vara bra för eleverna att ha. Under den här dagen ska eleverna ha med sig matsäck till lunch. Eleverna har fått hem en matsäckslapp där ni föräldrar fyller i om eleverna tar med sig mat eller vill ha de från skolan. Den lappen ska senast in Tisdag den 27/9. Eleverna börjar och slutar som vanligt den dagen.

Den här veckan har vi jobbat med So och religionskunskap och avslutat området kring de abrahamitiska religionerna. Vi har också jobbat med grammatik och skrivregler i svenskan. I engelskan har eleverna börjat jobba med en muntlig presentation som handlar om flygplatser och bekantat sig med ord kring området samt lärt sig hur man kan beställa på ett kafé. Vi har också fortsatt jobba med NO och djur i naturen. Eleverna har fått gå ut i skogen och letat efter en myrstack och studera skogen runt den. 

Hemläxor:

Inga planerade hemläxor. Om eleverna inte jobbar klart med svenska, matte eller engelska uppgifter under lektionstid skickas uppgifter hem till dem kring det till de eleverna. 

Nedan följer viktiga datum att hålla koll på och vad behövs:

  • Studiedagar V:40 6/10 + 7/10

  • Höstlov V:44 31/10-4/11 

Eleverna börjar: måndag 7/11

  • Julavslutning 20/12

  • Jullov 21/12- 10/12

  • Studiedag 9/12.


Trevlig helg

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.