Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 16 september 2022

Spindeln veckobrevet inför V.38

 

Hej alla vårdnadshavare!

Veckorna rullar på och nu är vi inne i vår fjärde vecka sedan skolstarten. Det är roligt att vi ser att barnen är vetgiriga och nyfikna på lära sig. Här nedan kommer information om vad vi har jobbat med under veckan.

Svenska

Vi fortsätter att träna på mjuka respektive hårda vokaler. Vi tränar även på alfabetiskordning både i form av stenciler och digitalt på skolplus. Vi vill bara säga att det går bra med läsningen. I fredags så fick alla barn som var närvarande läsa för oss och nästan alla är i gång med läsningen, kul!

Vi använder oss av olika sorters läsning bland annat, parläsning där två och två läser för varandra, tystläsning där barn läser ibland tyst för sig själv och högläsning där vi vuxna högläser böcker och samtalar om det lästa.

Den här veckan kommer vi att börja med veckan ord vilka är,

Kompis, snäll, utfryst, värda, och, bra, baren, lika, mycket, respekt, och varje.

Veckans ord är en form av läxa där vi barnen får träna på att skriva och stava ord.

SO

I SO fortsätter vi med området de mänskliga rättigheterna. Den här veckan har vi pratat om val och hur går det till när man ska rösta. Vi har kollat på Evas super koll, en bra film som handlar om demokrati och hur går det till när man röstar. 

Vi har röstat på två förslag, det första förslaget var en biofilm och det andra var pyjamasparty. Barnen fick rösta fram det förslag som de önskade efter att de har fått ett röstkort. Sedan har vi räknat alla röster som båda förslagen fått och räknade ut resultaten. Det förslag som fått flest röster var pyjamasparty. Därför kommer vi nästa vecka på fredag ha pyjamasparty. De barn som vill komma med pyjamas får göra det och det är frivilligt om man inte vill. Vi kommer att ha lite mysigt denna dag.

Matematik

Vi arbetar med begrepp som större än, mindre än, skilt från och likhetstecknet. Vi tränar både enskilt och i smågrupper där eleverna tränar på att diskutera och komma fram till lösningar. Vi arbetar även med matematikbingo samt räkneremsor.

Värdegrund

Vi fortsätter arbeta med värdegrund varje fredag, med tema vänskap . Vi ser på filmer och diskuterar hur en bra kompis ska vara. 

 Musik 

I musiken  tränar vi på olika sånger som vi har fått från kulturskolan. sångerna är mycket uppskattade av barnen, 


Vi vill informera att skoldagen börjar kl 8.10 till 13.45 alla dagar förutom måndagar som barnen börjar 8.50 och slutar 14.15

 

Sjukanmälan: Glöm inte att anmäla frånvaro i IST HOME varje dag som ditt barn är sjuk och gärna innan kl 8.00. Ni kan även göra en sjukanmäla för en del av dagen då ert barn har tid eller läkarbesök då underlättar ni vårt arbete.

Under vecka 35 på måndagar och fram till vecka 45 kommer vi ha bad på Centralbadet, Medley. Vi kommer åka hyrd buss från skolan. Viktigt att ni inte glömmer badkläder samt handduk. OBS! Glöm inte att ta med hänglås så att barnen låser in sina kläder i skåpet. För att underlätta hanteringen av lås och nyckel så vi ber er att ni namnar både nyckel och lås. Sätt gärna en snodd runt nyckeln, vi samlar in nycklarna när eleverna simmar. Jimmy, Maisoun och Benny kommer att åka med eleverna

Idrotten är det på torsdagar och den kommer att bedrivas utomhus ända fram till vecka 45 oavsett väder. Tänk på kläder efter väder. 

Vecka 38

Måndag  8.50-14.15 Bad, ta med badkläder, handduk, samt hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10.13.45 

Torsdag  8.10-13.45  Idrott, ta med idrottskläder plus handduk. Modersmål.

Fredag    8.10-13.45 läxförhör 

Vecka 39

Måndag  8.50-14.15 Bad, ta med badkläder, handduk, samt hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10.13.45 

Torsdag  8.10-13.45  Idrott, ta med idrottskläder plus handduk. Modersmål.

Fredag   8.10-13.45 läxförhör 

Viktiga datum:


·       Studiedagar 6-7/10

·       Vecka 42 har vi IUP-samtal

·       Vecka 44 höstlov

·       20/12 Julavslutning

·       10/1 Vårterminen startar

Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422   annica.lodahl@norrkoping.se

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.