Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 21 oktober 2022

Lommenbrev

Lommenbrev vecka 42                       22.10.21  

Hej!

Den här veckan har vi haft IUP-samtal, kul att få träffa er vårdnadshavare och visa er vad era barn gör på dagarna. I NO har vi arbetat med temat Luft och på fredag v.43 är det dags för att testa vad eleverna lärt sig under de här veckorna. För att öva inför provet kan ni träna på läsläxan tillsammans hemma. I svenskan har vi börjat arbeta med förklarande text. Vi arbetar enligt cirkelmodellen där man gemensamt samlar kunskap om texttypen vi skriver om, skriver gemensamt och bearbetar texten innan eleverna slutligen ska skriva självständigt. I matematiken har vi arbetat med diagram och sannolikhetslära. 

 

400 dagar i skolan - pyjamasparty 

Snart har vi världens bästa Lommar gått 400 dagar i skolan. Vi har ju sedan första klass räknat alla dagar i skolan och var 100:e dag firat med pyjamasparty. På fredag nästa vecka är det äntligen dags att ha 400-dagarsfest! Dom som vill får komma i pyjamas och ha med ett litet gosedjur, kudde eller filt. Man får också klä ut sig om man vill. Men inga masker. Vi kommer ha lite filmmys, disco och lekar men också tid för musiklektion och NO-prov. 

 

Öppet hus

Onsdagen 26 oktober klockan 15-17 kommer vi ha öppet hus på Diamanten. Välkomna in till klassrummet och kika på hur och vad vi jobbar med. Meddela Christine eller Sofie om ni kommer senast tisdag 25 oktober. 

 

Idrott 

Idrotten efter lovet, det vill säga från vecka 45, kommer att vara inomhus. Kom ihåg rena gympaskor som kan användas inomhus! 

 

Läxa

På måndag får eleverna hem tre papper (Vad är luft, Vad finns i luften? Vad används luft till?) att lästräna på. Två sidor är samma text som de haft tidigare. Läsläxan är också fakta om luft som kommer att komma på NO-provet. Eleverna ska kunna minst 5 fakta om luft för att bli godkända på NO-området. 

 

Veckans ord: 

atmosfären 

kväve

syre

koldioxid 

varm

kall

vindkraftverk 

 

Läsläxa: Vad är luft? Vad finns i luften? Vad används luft till? 

 

Matematik: Huvudräkning alla fyra räknesätt talområde 0 - 20. Vi repeterar addition, subtraktion, division och multiplikation i skolan nästa vecka. 

 

vecka 43

måndag 8.50 - 14.15: 

tisdag 8.10-13.45: 

onsdag 8.10- 13.45: Idrott utomhus. 

15 - 17: öppet hus

torsdag 8.10-13.45: idrott utomhus. . 

fredag 8.10-13.45: 400-dagarsfest! Kom utklädd eller i pyjamas. Läsläxa, veckans ord och matematikläxa alla fyra räknesätt 0-20. NO-prov: Luft. 

 

Viktiga datum 

26 oktober kl 15-17: öppet hus. 

31 oktober - 4 november: läslov. 

20 december- 9 januari jullov  

 

Ha en fin helg!

 

Christine 0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81                   sofie.lofgren@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.