Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 21 oktober 2022

 Spindeln, veckobrevet  V.42 

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Under den här veckan har vi genomfört utvecklingssamtal med många vårdnadshavare och deras barn. Vi vill tacka alla vårdnadshavare som kunde ta sig tid för att närvara på samtalet!

Onsdag vecka 45, veckan efter höstlovet åker vi hyrd buss till Kulturskolan. Där kommer barnen att ha rörelsesång och dessutom kommer de testa på vissa instrument. Den dagen får barnen ta med sig matsäck om de önskar annars bjuder skolan på pannkakor för de som väljer skolans alternativ. En lapp kommer att skickas med barnen under veckan, så se att ni fyller i lappen och skickar tillbaka den i god tid så att vi meddelar köket.

Vecka 45 är det inneidrott som gäller, Vi påminner om idrottskläder och handduk.

Svenska

I svenska så har kört veckans bokstav som var Ii som i igelkott och barnen fick jobba med sina arbetsböcker efteråt. Vi har under  läst en bok och berättat om olika lässtrategier.  Dessutom har vi tränat på rim. 

veckans ord vecka 43 är,

mörkrädd, dyrk, vrider, fotografi, familj, och gubbe.

Läsläxan och veckans ord kommer att förhöras vecka 43

 Matte

Inom matematiken har vi påbörjat arbetsområdet Bråk där vi tränar på hälften, tredjedel och fjärdedel där eleverna visar stor vilja till att lära sig. Eleverna har även fått inlogg till Nomp.se där de varje vecka kommer att få uppdrag och utmaningar som de kan arbeta med både i skolan och även hemma.

 NO/bild

Vi fortsätter arbetet med höstlöv och även vattnets kretslopp.

 Engelska

Engelska ord som är kopplat till olika årstider där eleverna får läsa korta meningar och även rita en bild till meningen.

 Musik

Eleverna tränar på att spela gitarr och sjunga sånger, samt rörelsesånger genom samarbetet med Kulturskolan.

 

 Öppet hus

Onsdagen 26 oktober klockan 15-17 kommer vi ha öppet hus på Diamanten. Välkomna in till klassrummet och kika på hur och vad vi jobbar med. 

Vecka 43

Måndag  8.50-13.45 Bad, ta med badkläder plus handduk och hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10. 13.45 öppet hus på Diamanten kl 15.00-17.00

Torsdag  8.10- 13.45 Idrott, ta med idrottskläder plus handduk. Modersmål

 Fredag  8.10-13.45 

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422annica.lodahl@norrkoping.se

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

Viktiga datum

  Vecka 44 höstlov

  20/12 Julavslutning

  10/1 Vårterminen startar

 

Önskar vi er en trevlig helg!

Personalen på spindeln

 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.