Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 28 oktober 2022

Lommenbrev

Hej!

Då har vi kommit halvvägs in på terminen och det är dags att ta lite ledigt från skolan. Höstlovet kallas numer läslov - passa på att läsa för och tillsammans med era barn lite extra. Vi skickar med eleverna ett läsbingo. Passa på att besök biblioteket i Mirum eller Stadsbiblioteket i Norrköping och låna böcker. 

 

I matematiken har vi repeterat analoga klockan samt tränat på den digitala. Klockan är svårt för många och det vore till stor hjälp om ni tillsammans hemma kunde titta på digital klocka och prata om den. På urplay.se finns en serie man kan titta på om klockan som heter Tidsakuten. Den har vi sett i skolan men repetition är alltid bra. 

 

I svenska och svenska som andraspråk har vi tränat på att skriva Förklarande texter och läst och skrivit om fjärilens livscykel. Vi tränade på att använda sambandsord, som man ska använda när man förklarar hur olika saker hänger ihop. Fråga gärna om ditt barn kommer ihåg vilka ord det kan vara!

 

Veckan efter lovet välkomnar vi en ny elev till klassen!

 

Så roligt att få avsluta veckan med en 400-dagarsfest. Det blev film, disco och popcorn. Och däremellan hann vi med musiklektion och ett NO-prov om luft. 

 

Vi önskar er en härlig vecka så ses vi igen v.45

 

Idrott 

Idrotten efter lovet, det vill säga från vecka 45, kommer att vara inomhus. Kom ihåg rena gympaskor som kan användas inomhus! 

 

vecka 44: LÄSLOV

 

vecka 45

måndag 8.50 - 14.15: 

tisdag 8.10-13.45: 

onsdag 8.10- 13.45: Idrott inomhus. 

torsdag 8.10-13.45: idrott inomhus. . 

fredag 8.10-13.45: 

 

Viktiga datum 

31 oktober - 4 november: LÄSLOV

20 december- 9 januari jullov  

 

Ha en fin vecka!

 

Christine 0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81                     sofie.lofgren@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.