Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 25 november 2022

Spindeln veckobrev vecka 47

 

Hej alla barn och vårdnadshavare!

 

Den här veckan har barnen jobbat på bra som de brukar göra trots att vi hade bortfall av personal då både Jimmy och Annica varit hemma hela veckan på grund av sjukdom.  

Svenska

I svenska har vi kört veckans bokstav vilket var Mm. Vi har lyssnat på sagan om Hans och Greta och bearbetat den. Vi har även tränat på att skriva meningar och kört veckan ord. Nästa vecka kommer vi att fortsätta med att skriva faktatexter.

SO

I SO har vi skrivit meningar som är kopplat till området livsfrågor. Barnen fick skriva tre meningar om hur de tycker att en bra kompis ska vara och två meningar om vad tycker är rätt respektiveorätt.

Matte

I matten har vi avslutat området 0-100 och barnen fick göra diagnos där de har visat vad de har lärt sig inom detta område. Vi har även under veckan kört mattestationer inom olika områden i matematik vilket var uppskattad av barnen. Dessutom har vi jobbat digitalt på skolplus.

 NO

Vi har arbetat med olika naturmiljöer: barrskog, lövskog, ängar, kust och hav och vad som finns i de olika miljöerna, samt växternas värld: Fröväxter, sporväxter och svampar.

 

 Engelska

I engelska har vi tittat på ”Pic a colour”, avsnitt 3.

 

 Värdegrund

I värdegrundgrunden har vi fortsatt med området miljö och omvärld. Vi har under veckan pratat om hur man bidrar till en håll barrutveckling. Detta gör man genom att inte skräpa ner, källsortera, dricka kranvatten istället för flaskvatten, gå eller cykla istället för att åka bil om möjligheten finns och att inte kasta för mycket mat mm.     

 

 

Vecka 48

Måndag  8.50-13.15 Idrott, ta med idrottskläder , ombyte, inneskor och handduk

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10. 13.45

Torsdag  8.10- 13.45 Idrott, ta med idrottskläder , ombyte, inneskor och handduk. Modersmål.

Fredag  8.10-13.45 

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

Viktiga datum

  20/12 Julavslutning

  10/1 Vårterminen startar

 

Önskar vi er en trevlig helg!

Personalen på spindeln

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.