Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

torsdag 10 november 2022

Tigerns veckobrev v.45

 Tigerns veckobrev v.45

 Sjukanmälan – IST Home (om det inte fungerar, sms:a till mentorer)

Marie Möller: 0722-354640       marie.moller@norrkoping.se

Emelie Nilsson 072-5336552     emelie.nilsson@norrkoping.se

Hej!

Hoppas att ni alla hade ett fint lov. Det var ett trött men till synes ganska nöjt gäng som kom tillbaka i måndags och började dagen med PULS i Olympen. Nu är det flesta ombytta och deltar, kul!

Under veckan har de arbetat med att skriva dialoger i svenskan, fortsatt arbetet med klockan i matematiken och idag torsdag inleddes det nya ämnesområdet i biologin, kroppen. Det är ett ämne som för många är spännande och eleverna fick titta och undersöka olika organ som tillhörde torson (kroppen). Ämnesområdet kommer fokusera på skelettet och kroppens organsystem.

Under dagen idag fick vi information om att det skrivs olämpliga saker på sociala medier och främst snapchat. Flera av eleverna i klassen är medlemmar i en/ flera olika klassgrupper på snapchat där de sprider bilder/ information om elever i klassen och personal på skolan. Vi har pratat om klimatet på sociala medier, vad som är okej/ inte okej att skriva och vad som kan hända om man skriver/skickar bilder på någon mot dess vilja/ utan samtycke. Vi vill att ni pratar med era barn om vad som skrivs och att det inte är okej att skriva elakheter om andra.

 Kommande vecka, 46:

Måndag

PULS-08.00

Ombytta

Tisdag

Idrott (inomhus)

 

Onsdag

Modersmål

Torsdag

Idrott (inomhus)

 SoN – Hion om natten

Fredag

 PULS-promenad

Simning (för elever som ska träna)

Omprov- Norden

 

Trevlig Helg!!

Marie, Emelie & Jocke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.