Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

torsdag 17 november 2022

Tigerns veckobrev v.46 (221117)

 

Tigerns veckobrev v.46

Sjukanmälan – IST Home (om det inte fungerar, sms:a till mentorer)

Marie Möller: 0722-354640       marie.moller@norrkoping.se

Emelie Nilsson 072-5336552     emelie.nilsson@norrkoping.se

Hej!

Idag torsdag har vi varit på Louis De Geer och tittat/lyssnat på opera, Hion i natten. Inte helt enkelt om man aldrig hört det innan. Olika känslor och upplevelser, så klart och alla skötte sig bra!

Eleverna har under ett par veckor arbetat med att bygga broar på tekniken och nu närmar de sig ett slut och några fantastiska byggnationer.

I matematiken har eleverna nu börjat med arbetsområdet, Bråk. Vi uppstarten var alla intresserade och tog sin an uppgifterna med stor entusiasm.

Ledtrådar och villospår heter arbetsområdet i svenska/SvA. Där lär vi oss strukturen och skrivregler för att skriva berättelser inom genren deckare. Just den här veckan har vi övat på att skriva dialog.

I onsdags började några av våra elever, 5 stycken, att vara med på studiestödet under eftermiddagen. De kommer att vara med fram till jul, sedan är tanken att 5 nya elever kommer att få gå. Vilka vi har kommunicerat med under IUP.

Nästa vecka ska vi belönas, för de stjärnor som eleverna har fått för olika goda insatser under lektionstid. Det blir tacofredag i klassrummet!

Eleverna får ta med egen dricka till lunchen, max 33 cl.

LÄS gärna informationen från Frinavet, till Er vårdnadshavare, på bloggen!!

Kommande vecka, 47:

Måndag

PULS-08.00 ombyte

Matematik läxa (studentlitteratur)

Tisdag

Idrott  +ombyte

 

Onsdag

Modersmål

 

Torsdag

 

Idrott +ombyte

Fredag

PULS – 08.10 ombyte

Simning (för elever som ska träna)

 

Trevlig Helg!!

Marie, Emelie & Jocke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.