Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 18 november 2022

Spindeln veckobrev vecka 46

 

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Veckorna går så fort och det är så roligt att se att barnen jobbar på bra i alla ämnen.

Från vecka 46 och framåt då har barnen idrott och måndagar och torsdagar. Inget bad längre!  Glöm inte att ta med idrottskläder, ombyte, inneskor och handduk.

Eleverna har fått med sig det nya schemat hem. Det är bra om ni påminner eleverna om att få se schemat. 

 

Svenska

Den här veckan har vi börjat skriva faktatexter. Vi har i par använt oss av chromebooks och sökt information om något som heter PÅFÅGELÖGA. Vi har pratat om betrodda källor när man ska söka information och vi har pratat om hur man uppför sig på nätet och på sociala medier. Eftersom det varit barnboksveckan har vi läst sagan om de Tre små grisarna och vi har tränat på att skriva bokrecensioner och vi har haft boksamtal. Kommande vecka kommer vi fortsätta med bedömningsstödet i svenska.

SO

I SO fortsätter vi med området livsfrågor. Den här veckan har vi haft diskussionsfrågor om vad som är rätt respektive orätt. Vi har diskuterat frågor som, alla barn får vara med och leka, alla barn ska äta sig mätta, alla barn ska ha lika mycket i veckopeng mm.

Matte

I matten har vi fortsatt med talområdet 0-100 och pratat lite om vilka strategier man ska använda vid addition och subtraktion.

Den här veckan har vi gjort bedömningsstödet i matematik. Bedömningsstödet är ett kartläggningsmaterial från skolverket som kartlägger barnen i matematik. Det är ett stöd för läraren för att forma vidare undervisning och befinna barnen vart de är.

 

NO

Vi har arbetat med olika naturmiljöer: barrskog, lövskog, ängar, kust och hav och vad som finns i de olika miljöerna, samt växternas värld: Fröväxter, sporväxter och svampar.

 

Bild

Vi fortsätter arbetet med att konstruera samt måla våra egna små hus som vi sedan ska använda till att skapa vårt egna lilla samhälle.

 

Engelska

Engelska ord där eleverna lär sig ord som handlar om vänskap där eleverna fått prata om vad en bra vän är. Vi har tittat på ”Pic a colour”.

 

 

 

Värdegrund

I värdegrund fortsätter vi med området miljö och omvärld.

 

 

Vecka 47

Måndag  8.50-13.15 Idrott, ta med idrottskläder , ombyte, inneskor och handduk

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10. 13.45

Torsdag  8.10- 13.45 Idrott, ta med idrottskläder , ombyte, inneskor och handduk. Modersmål.

Fredag  8.10-13.45 

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

Viktiga datum

  20/12 Julavslutning

  10/1 Vårterminen startar

 

Önskar vi er en trevlig helg!

Personalen på spindeln

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.