Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 18 november 2022

Örnen veckobrev 46

   Hej Örnen!

Under den här veckan genomförde eleverna sitt första Nationella prov i matematik muntliga delen. Vi åkte också till De Geer hallen och kollade på en operaföreställning som handlade om känslor och vad man kan göra som person om man känner sig övergiven. Vi som klass har jobbat mycket med eget ansvar hos eleverna och Entuela och Moa har nu gett eleverna uppdrag att genomföra olika uppdrag utan vårt stöd, som till exempel att kunna gå i lugn och ro till matsalen. Om eleverna lyckas med att ta eget ansvar då kommer dem kunna skapa ett rum som ska kallas “Chillroom”. Vi fick inspiration från Schweiz, som är del av SIPP - projektet och de har genomfört aktiviteten i åk 6.  

I svenska har eleverna jobba med argumenterande texter och tal. I engelska har eleverna fått information och arbetat kring förberedelser för provet i engelska. Provet handlar om den del vi jobbat med på NE som heter “Canada”. 

I NO har eleverna genomfört provet som handlar om djur, växter och insekter. I SO jobbar eleverna på med sina presentationer som de ska hålla på torsdag nästa vecka. Hemläxor:

Engelska: Prov 23/11. Eleverna kan plugga på NE kapitlet som heter Canada. Jobba med orden som finns under varje rosa-markerad text, delen som heter “read more” och genomföra testerna i delen som heter “after reading.”

SO: Presentation den 25/11. Classroom - Mall till arbetet och information finns i den mallen.
Provdatum för Nationella Prov åk 6:

  1. Matematik: Vecka 46, onsdag den 16:e november

  2. Engelska: Vecka 48, torsdag, den 1:a december

  3. Svenska: Vecka 49, tisdag, den 6:e december

 

Nedan följer viktiga datum att hålla koll på och vad behövs:

  • IUP - vecka 50

  • Julavslutning 20/12

  • Jullov 21/12/22- 10/01/23

  • Studiedag 9/01

  • Skolstart 10/01/2023Trevlig helg!

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.