Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 december 2022

Lommenbrev

Hej! 


Nu är en intensiv vecka snart slut. Vi har arbetat på med beskrivande text i svenskan och i matematik har vi tränat vidare på uppställning. Uppställning subtraktion med växling behöver vi träna mer på nästa vecka. Nytt test nästa fredag.  

 

I onsdags hade vi besök av lärare och forskare från olika länder. Lommarna bjöd på Luciatåg, sjöng och läste dikter. Det var så uppskattat. Tack alla modiga Lommar!

 

I torsdags fick vi titta på en teaterföreställning i klassrummet av Ung scen öst som heter Puppan. Pjäsen handlade om vänskap. Eleverna var en bra publik och fick beröm av teatergruppen. 

 

Simning 

På torsdag kommer vi tillsammans med Sebbe att åka till badhuset för att se över vilka elever som behöver träna mer på att simma. Vi behöver ta en tidig spårvagn så vi samlar klassen klockan 08.00 mellan husen.  Eleverna behöver ha med sig badkläder, handduk och ett hänglås. Vi åker på förmiddagen och äter i skolan som vanligt.  

 

Lucia

Den 13:e december firar vi lucia. Vi i åk 3 kommer ansvara för luciatåget i år. Det betyder att vi kommer sjunga luciasånger och läsa dikter för resten av skolan. De som vill får klä sig i luciakläder. Om man inte har det kan man ha på sig något vitt eller rött. 

 

Läxor 

läsläxa: världen och kartan 5&6 

veckans ord: skog, berg, sjö, lövskog, slätt, flock, vild, vulkan, gejser, samer

matematik: skriftliga räknemetoder: uppställning subtraktion med växling 

 

vecka 49

måndag 8.50 - 14.15: 

tisdag 8.10-13.45: 

onsdag 8.10- 13.45:  

torsdag 8.00-13.45: simning i badhuset. Kom ihåg badkläder, handduk och hänglås. 

14 - 15: modersmål 

fredag 8.10-13.45: förhör subtraktion uppställning, läsläxa och veckans ord. 

 

Viktiga datum 

13 december: Lucia 

20 december: Julavslutning 

20 december- 9 januari jullov  

10 januari - vårterminen startar 

 

Ha en fin helg !

 

Christine 0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81                  sofie.lofgren@norrkoping.se

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.