Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 december 2022

Spindeln veckobrev vecka 47

 

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Diamanten är med i ett projekt med flera skolor från andra länder och den här veckan har vi fått besök från deltagare i projektet. De har kommit och kollat på hur vi jobbar på Diamanten. Det var kul för våra barn att få träffa dem och prata engelska. Barnen har fått mycket beröm för att de var så sociala och duktiga.

 

 

 Lucia

Den 13:e december firar vi Lucia. Det är åk 3 som kommer ansvara för luciatåget i år. Det betyder att de kommer att sjunga luciasånger och läsa dikter för resten av skolan.

 

 

 Svenska

Vi har sedan höstlovet fått in rutinen att vi läser bok 15 minuter varje morgon. När man är klar med hela boken ska man skriva en bokrecension och därefter färglägga ett bokmärke som vi sedan sätter upp på en vägg i klassrummet. På det sättet kan vi se hur många böcker vi i klassen läst tillsammans. I torsdags började vi lyssna på radiokalendern Bergvaktens hemlighet. Den handlar om Shirin som flyttar från förorten Nypongård till Rubånger som ligger i norra Sverige. I Rubånger händer massor av konstiga saker.  Den här veckan har vi även fortsatt skriva faktatexter på chrome books. Vi har även tränat på substantiv och några skrivregler.

 Matte

I matten har vi börjat med ett nytt område som heter de tredimensionella geometriska objekt som klot, kub, rätblock, cylinder, kon och pyramid. Vi har även pratat om linje, sträcka och punkt. Barnen ficka jobba i sina prima matematikbok samt se på korta filmer ur mattemacken som tar upp olika tredimensionella geometriska objekt. 

 Värdegrund

I värdegrundgrunden har vi fortsatt med området miljö och omvärld. Vi har under veckan pratat om vad händer med återvinnig och kollat på filmer som är kopplat till det temat. 

 

Vecka 49

Måndag  8.50-13.15 Idrott, ta med idrottskläder , ombyte, inneskor och handduk

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10. 13.45

Torsdag  8.10- 13.45 Idrott, ta med idrottskläder , ombyte, inneskor och handduk. Modersmål.

Fredag  8.10-13.45 

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

 

 

Viktiga datum 

13 december: Lucia 

20 december: Julavslutning 

20 december- 9 januari jullov  

 

Vi önskar er en trevlig helg!

Personalen på Spindeln

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.