Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 9 december 2022

Spindelns veckobrev vecka 49

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Tiden går för fort och snart är det jullov. Tisdag den 20/12 är det skolavslutningen och den ska hållas i Tingstad kyrka. Den dagen börjar barnen som inte har frita kl.9.00 och slutar 11. De barn som har fitaplats böjar och slutar enligt deras schema på frita.  

 

 

Lucia

Den 13:e december firar vi Lucia. Det är åk 3 som kommer ansvara för luciatåget i år. Det betyder att de kommer att sjunga luciasånger och läsa dikter för resten av skolan.

 

 

Svenska

Vi fortsätter träna hörförståelse genom att lyssna på radiokalendern varje morgon. Det gör vi ända fram till julavslutningen. Vi fortsätter även att träna på att skriva meningar med stor bokstav och punkt. Veckans bokstav är P. Vi har tränat på att skriva faktatexter och skriver färdigt våra faktatexter om växter och djur under kommande vecka. Igår, torsdag, hade vi pysselkalas eftersom Annica fyllde 50 år och i veckan som kommer hon bara vara här på måndagen, sedan reser hon iväg utomlands.

 Matte

Den här veckan har kört dels problemlösning och dels har vi tränat på klockan både hel och halvtimme. Vi har under veckan pratat om hur vi tänker när vi löser uppgifterna i addition i talområdet 0-20 med tiotalsövergång, och vilka strategier vi använder när vi löser uppgifter. Vi har pratat om att alla löser en uppgift på olika sätt men det är bra att man lära sig effektiva strategier för att träna huvudräkning. 

 

Värdegrund

I värdegrundgrunden har vi fortsatt med området miljö och omvärld.

Vecka 50

Måndag  8.50-13.15 Idrott, ta med idrottskläder , ombyte, inneskor och handduk

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10. 13.45

Torsdag  8.10- 13.45 Idrott, ta med idrottskläder , ombyte, inneskor och handduk. Modersmål.

Fredag  8.10-13.45 

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

 

 

Viktiga datum 

13 december: Lucia 

20 december: Julavslutning 

20 december- 9 januari jullov  

 

Vi önskar er en trevlig helg!

Personalen på Spindeln

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.