Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 9 december 2022

Bläckfiskens veckobrev v.50

 Hej alla Bläckfiskar!

Oj vad tiden går fort! 

Den här veckan har varit lite annorlunda p.g.a. frånvaro. 

I svenskan har vi arbetat vidare med fonem, dvs språkljud.  I sagoskogen har vi arbetet med veckans bokstav Nn,  eleverna har testat att forma bokstaven, träna på hur den låter och komma på ord som innehåller ljudet/bokstaven Nn.
I matematiken har vi utforskat tal och form för att stärka den visuella känslan

för talen 7–10. Vi har även arbetat med addition och pratat om begreppet addera.

Idag fredag besökte vi ett soprum i Guldringen där personal från Hyresbostäder och Renall väntade på oss. De gick igenom de olika kärlen samt förklarade vikten av att slänga i rätt kärl. Eleverna fick testa att sortera. Vi fick även se vart alla sopor hamnar. Eleverna tyckte det var riktigt roligt. Tyvärr kunde vi inte genomföra idrotten pga frånvaro. Vi satsar på att ha terminens sista idrott nästa vecka.  Nästa vecka kommer vi även ha lite vinterpyssel. Vi önskar att eleverna tar med sig tomma toarullar som vi kan använda i pysslet. 


Lucia 

 I år kommer årskurs tre att hålla i Luciafirande här på skola den 13 december . Endast elever och personal kommer att delta. Om era barn vill, får dem ha luciakläder på sig denna dag. Vi tränar på Lucialåtar varje morgon och vi tycker att dem blivit så duktiga!


VIKTIG INFORMATION! 

Den 20 dec är det skolavslutning, föräldrar får tyvärr inte delta i år.
Skoltider för denna dag är 9-11. De barn som har en plats på frita kan vara på frita som vanligt, men annars så är era barn välkomna kl 9.00. Vi kommer att ha skolavslutningen i Tingstad kyrka men vi samlas som vanligt i klassrummet.


Sjukanmälan

Som ni vet så ska ni sjukanmäla era barn via IST varje dag som de är hemma. Det skulle dock underlätta för oss om ni gjorde detta senast 08:05. Ni kan också lägga in tiderna då era barn är borta, exempelvis läkarbesök och tandläkarbesök.Vecka 50:

Måndag: 8.50-13.45
Tisdag: 8.10-13.45 Skogen
Onsdag: 8.10-13.45
Torsdag:  8.10-13.45  Vinterpyssel
Fredag: 8.10-13.45  Idrott. Ta med idrottskläder, skor och handduk.


Lov och studiedagar:

Julavslutning 20 december
Studiedag : 9 januari.

Vårterminen startar: 10 januari

 

Trevlig helg!

Kramar,  Caroline, Thea och Åsa.

 

Caroline, caroline.diaz@norrkoping.se, 076-798 04 37

Thea, thea.gundersen@norrkoping.se, 076-7980434

Åsa, 072-5749921


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.