Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 13 januari 2023

Spindelns veckobrev vecka 2

 

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Välkomna tillbaka till vårterminen! Hoppas ni har haft en skönledighet. Vi vill börja med att säga att det är nu dags för vaccination mot mässling påssjuka och röda hund. Vår skolsköterska Lotta har lämnat brev till oss som hon önskar att vi lämnar till barnen så ni föräldrar skriver på de och sen lämnar ni de tillbaka så fort som möjligt. Information om vaccinationen hittar ni i brevet som ni kommer att få på fredag.

Från och med vårterminen används endast ingången från Sörgårds skolgård förutom Bläckfisken.

Annica har börjat arbeta 75 % och Jimmy jobbar nu heltid hos Draken. Vi håller just nu på och gör om klassens schema och kommer att skicka hem det så fort det är klart. Vi kan redan nu säga att vi kommer ha idrott på fredagar istället för på måndagar.

 

Torsdagsidrott

 Det är bra om barnen kommer ombytta till skolan i och med att de har idrott direkt på morgonen.

 

Matte

Den här veckan har vi jobbat med addition med okända termer men även med problemlösning i olika nivåer. Vi har även tränat på kvart i och kvart över i klockan och 2 hopp.

Svenska

Under slutet av höstterminen noterade Annica att eleverna börjat slarva med sin handstil när de skrev texter. Vi tränar därför välskrivning några gånger i veckan. Vi har även tränat hörförståelse och kommer göra det även kommande vecka. Eleverna har fått en ny svenska-bok Språkmästaren som vi kommer jobba mycket med under resten av terminen. Veckans bokstav var Q och kommande vecka blir det R som är veckans bokstav. Vi skrev veckans ord idag och kommer förhöra dem på fredag V.3.

So

Vi försätter med området jobba och tjäna pengar. Den här veckan pratade om olika betalningsformer. Vi har även pratat om vad ordet yrke betyder och varför ska man jobba och tjäna pengar?

Vecka. 3

Måndag, 9.50 -4.15 idrott, glöm inte att hämta idrottskläder, ombyteskläder och inneskor.

Tisdag, 8.10- 13.45

Onsdag, 8.10- 13.45

Torsdag, 8.10–13.45 idrott, kom gärna ombytt till skolan och glöm inte idrottskläder, ombyteskläder och inneskor.

Fredag. 8.10-13.45 Idrott. Ta med idrottskläder, ombyteskläder och inneskor.

Modersmål

Fredag, 8.10–13.45

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

 

 

Viktiga datum 

 

Sportlov, 20-24 februari

studiedagar 6-7 mars

Påsklov- 10 - 14 april

Klämdag, fredag 19 maj

Klämdag, måndag 5 juni

Vi önskar er en trevlig helg!

Maisoun och Annica

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.