Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 20 januari 2023

V. 3 Örnens veckobrev

 

  Hej Örnen!

Den här veckan har Örnarna kommit igång med alla ämnena. I matte har vi arbetat med bråk och proportionalitet. I svenska har vi fortsatt arbetet med läsförståelse och berättande texter. Eleverna har även fått diskutera om kärlek, relationer, sexualitet, identitet och relationer. Det är kopplat till värdegrundsarbetet som genomförs fredagar. Serien som vi kollar på heter “Snacka om sex” där förutom att eleverna arbetar med ordensbetydelse svarar och diskuterar de också på olika frågor.  I fysik har vi arbetat med elektrisk ström och spänning. I historia har vi läst om giftermål under frihetstiden och hur det är att vara källkritisk när det gäller historiska händelse.

Vecka 7 kommer vi åka skridskor, så kolla gärna hemma om ert barn har hjälm och skridskor och vad för storlek de har. Om det är så att barnet inte har skridskor eller hjälm kommer vi låna från Himmelstalund och det ordnar vi.

 

Hemläxor:
Matte:
arbetsblad med problemlösning, lämnas in senast på tisdag

 

Viktiga datum:

Vecka 4, fredag Matteprov
Vecka 7, tisdag den 14/02 Skridskodag
Vecka 8, Sportlov
Vecka 10, måndag och tisdag, Studiedag

 

Trevlig helg,

Entuela, Moa och Susanne

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.