Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 februari 2023

Bläckfiskens veckobrev v.5

 Hej alla Bläckfiskar!

Den här veckan har sett lite annorlunda ut för oss på Bläckfisken. Vi startade veckan med att gå till skogen  I veckan har vi delat upp klassen i tre grupper. Alla grupper har fått baka, spelat mattespel (hitta matematiken) samt arbetat med händelseförlopp(hitta språket).

I svenskan har vi arbetat med bokstaven Pp, arbetat med språkljud och läst faktatexter om fåglar.  I matematiken har vi arbetat med problemlösning, likhetstecknets betydelse samt repeterat ordningstalen.

Vi avslutade veckan med värdegrundsarbete och DISCO! Eleverna fick dansa, delta i roliga lekar samt äta fikat som de hade bakat i veckan. Några bläckfiskar valde även att visa upp några danser för oss. Discot blev väldigt lyckat!


Nästa vecka kommer vi påbörja ett nytt tema i TRR samt ett tema som handlar om att sortera/klassificera djur. Vi vill påminna om att det är viktigt att era barn har med sig kläder för att vara ute. Framförallt på tisdagen då vi kommer vara ute hela eftermiddagen. 

Sjukanmälan

Som ni vet så ska ni sjukanmäla era barn via IST varje dag som de är hemma. Det skulle dock underlätta för oss om ni gjorde detta senast 08:05. Ni kan också lägga in tiderna då era barn är borta, exempelvis läkarbesök och tandläkarbesök.


VIKTIG INFORMATION!
Skolsköterskan

Vi har skickat hem en lapp till er vårdnadshavare från skolsköterskan då hon under terminen kommer att träffa era barn på ett hälsosamtal som ni erbjuds närvara vid. Det är viktigt att ni läser lappen och tar kontakt med henne för att boka tid. 


Vecka 06:

Måndag: 8.50-13.45
Tisdag: 8.10-13.45 Skogen
Onsdag: 8.10-13.45
Torsdag:  8.10-13.45
Fredag: 8.10-13.45   Idrott. Ta med idrottskläder, skor och handduk.


Lov och studiedagar:

Lov
Sportlov: måndag 20 februari - fredag 24 februari
Påsklov: måndag 10 april – fredag 14 april
Klämdag: fredag 19 maj
Klämdag: måndag 5 juni 

Helgdagar
Långfredag: fredag 7 april
Annandag påsk: måndag 10 april
Första maj: måndag 1 maj
Kristi himmelsfärds dag: torsdag 18 maj
Sveriges nationaldag: tisdag 6 juni
Studiedagar
måndag 6 – tisdag 7 marsTrevlig helg!

Kramar,  Caroline, Thea och Åsa.


Caroline, caroline.diaz@norrkoping.se, 076-798 04 37

Thea, thea.gundersen@norrkoping.se, 076-7980434

Åsa, 072-5749921


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.