Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 februari 2023

Veckobrev, Spindeln vecka 5

 

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Här kommer en liten uppdatering gällande datumet till skridskodagen. Datumet vi skrev i förra veckobrevet gällde en annan klass och här kommer den rätta.

Torsdag den 16/2 kommer klassen att åka skridskor vid Himmelstalund och vi kommer att åka spårvagn/buss dit och hem. Det är viktigt att alla barn kommer i god tid till skolan så att vi hinner till bussen. Barnen får ta med sig en liten fika om de önskar annars bjuder vi på frukt och vi kommer att att lunch på skolan vid cirka 12.15

Vi tipsar om fritidsbanken i Klockaretorpet där man bland annat kan låna skridskor och hjälm helt gratis i 14 dagar.

https://www.fritidsbanken.se/fritidsbank/norrkoping-klockaretorpet/ 

 Matte

Vi försätter träna på multiplikation både i form av stenciler och digitalt. Vi tränar även på problemlösning och klocka.

Svenska

Vi jobbade med veckans bokstav som var Ss. Vi tränade på att skriva sagor och den här veckan fick barnen renskriva sina berättelser i chromebook. Vi har även jobbat med blandade övningar i arbetsboken, språkmästaren och förhört veckans ord.

SO

I SO så har vi bland annat pratat om några begrepp som tillhör området jobba och tjäna pengar såsom inkomster, utgifter, skatt, arbetslös mm. Dessutom har vi pratat om vart man får pengar ifrån om man blir sjuk, vårda sitt barn eller när man blir pensionär.

Nästa vecka kommer vi börja med ett nytt område i SO som handlar om de tre världsreligioner vilka är judendom, islam och kristendomen. 

Vecka. 6

Måndag, 8.50 -14.15

Tisdag, 8.10- 13.45

Onsdag, 8.10- 13.45

Torsdag, 8.10–13.45 idrott, kom gärna ombytt till skolan och glöm inte idrottskläder, ombyteskläder och inneskor.

Modersmål

Fredag. 8.10-13.45 Idrott. Ta med idrottskläder, ombyteskläder och inneskor

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

 

 

Viktiga datum 

 

Sportlov, 20-24 februari

studiedagar 6-7 mars

Påsklov- 10 - 14 april

Klämdag, fredag 19 maj

Klämdag, måndag 5 juni

Vi önskar er en trevlig helg!

Maisoun och Annica

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.