Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 februari 2023

Örnens veckobrev. V:5

   Hej Örnen!

Denna vecka har varit svår inne på Örnen. Många av eleverna lägger fokus på att prata med varandra under lektionstid, att gå på toa, dricka vatten eller springa runt istället för att fokusera på genomgångarna som lärarna håller. Elevernas attityder mot varandra och vuxna på skolan har också blivit sämre den här veckan. Många av eleverna tycker att de kan strunta i vad vi vuxna säger till dom och säga fula ord till oss. Vi mentorer vill gärna att ni pratar med era barn för att de ska förstå att deras beteende i klassrummet får konsekvenser och att de ska hålla fokus på sig själva och inte andra elever. Veckan slutade bra med en väldigt fin fredag ihop! 🙂

I matte har vi arbetat med problemlösning och skala. I svenskan har eleverna fortsatt arbeta med läsförståelse kring berättande texter. Eleverna kommer ha ett prov i läsförståelse innan sportlovet. I fysik har vi läst om elektriska komponenter och symboler. Eleverna fick bland annat rita en elektriskt krets via symboler. I SO har vi börjat med ett nytt område i historia och ska också börja med religion på måndag nästa vecka I engelska har vi läst klart texten vi läser ihop, örnarna har prov i det nästa vecka på onsdag. 

Som vi har informerat kommer vi veckan 7 åka skridskor. Örnen åker den tisdag 14:e februari. Denna dagen kommer vi äta lunch kl.10:50 och sedan åker vi spårvagn kl.11:25 till Himmelstalund. Vi åker tillbaka hem vid kl.14:40. Om ni föräldrar vill hämta ert barn vid 14.30 vid himmelstalund är det okej. Mer information kommer på papper hem nästa vecka. 

Hemläxor:

Engelska: Prov Onsdag 8/2. Läsförståelse text “the speed of winter” eleverna har tagit med sig texthäftet hem. 


Viktiga datum:
Vecka 7, tisdag den 14/02 Skridskodag
Vecka 8, Sportlov
Vecka 10, måndag och tisdag, StudiedagTrevlig helg,

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.