Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 10 mars 2023

Draken v. 10

 Hej alla Drakar!

Denna vecka startade med studiedagar måndag och tisdag vilken innebär att det blev en kort vecka för eleverna.


I matematiken har eleverna genomfört diagnos på kapitel två, samt kommit igång med digitala verktyg där de får göra övningar kopplade till matematikboken.


I svenska har vi arbetat med bokstaven Gg som är veckans bokstav där eleverna tränat på att forma bokstaven, samt skriva ord som innehåller bokstaven.

Vi har börjat med en ny högläsningsbok som heter “Snövit och de 7 robotarna” där vi ställer frågor och diskuterar om vad som händer i boken.


Vi har också börjat med ett nytt arbetsområde gällande yrken och samhällsfunktioner. Vi har skrivit upp olika yrken och diskuterat vad de olika yrken gör. På bilden och No så arbetas det vidare med vår och vårtecken. Nästa vecka avslutar vi området Årstider då vi ska arbeta med sommaren där eleverna ska få lära sig om några vanliga insekter bl. a: Citronfjäril, husfluga m.m.


Veckans uppfinning i ämnet Teknik har varit saxen. De fick se en film och sedan diskutera om saxens användningsområden och dess historia.


Veckans läsläxa har vi också genomfört och eleverna har fått med sig en ny läsläxa där de ska träna på ord och läsflyt.


Nästa vecka (vecka 11) genomför vi IUP-samtal måndag - torsdag vilken innebär att elevernas skoldag slutar redan kl 13.00 istället för 13.45. De elever som har plats på fritidshemmet går till Hajen som vanligt efter att skoldagen är slut.


Bad är inställt pga IUP så grupp 1 får istället simträna veckan efter.

 
Information: 

Franko kommer att vara föräldraledig måndagar framöver så om ni behöver meddela skolan något så hör av er till Jimmy.Sjukanmälan: Om barnen är sjuka så anmäler ni det i IST före klockan 7.50. Skicka gärna ett SMS till oss också.Vecka 11

Måndag:   8.50 - 13.00     Idrott

Tisdag:       8.10 - 13.00    

Onsdag: 8.10 - 13.00     Idrott

Torsdag:    8.10 - 13.00      Badet inställt pga IUP 

Fredag: 8.10 - 13.45      läsläxan ska förhörasLov och studiedagar


V. 15 - Påsklov 11/4 - 14/4IUP

Under vecka 11 kommer vi att bjuda in er föräldrar till utvecklingssamtal. Samtalen genomförs på skolan. Se till att snabbt boka in en tid som passar er. Det går bra att boka på listan i hallen, maila eller smsa. Boka med rätt mentor.

Ni som inte bokar kommer att bli tilldelade en tid.

De dagar vi har IUP slutar eleverna kl 13.00 (måndag-torsdag). Har ditt barn plats på fritids så går de ner dit då. 

Jimmy, jimmy.karlsson@norrkoping.se , 076 798 04 41

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se, 072 527 94 70
                                       Trevlig helg!

                           Kramar,  Franko, Jimmy och Mariam. 


Jimmy, jimmy.karlsson@norrkoping.se 076-798 04 41

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se  072-527 94 70


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.