Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 10 mars 2023

Örnens veckobrev 11

   Hej Örnen!

Nu är den här skolveckan slut. Vi lärarna hade två inspirerande studiedagar, men det är roligare när eleverna är här på skolan. Den här korta skolveckan har vi hunnit arbeta med följande arbetsområde: 

I svenskan har örnarna fortsätt arbetet med gamla nationella prov i läsförståelse och skriv. Nästa vecka på tisdag 14/3 och torsdag 16/4 är det nationella prov i svenskan, som ni redan vet. För mer information om detta har eleverna fått med hem ett brev som ni kan läsa genom. Fika med smörgås, frukt och dricka kommer serveras både förmiddag och eftermiddag vid de tillfällen proven genomförs. 

Omprovet i fysik genomfördes i onsdags. Vi har nu påbörjat arbetet med biologi där arbetsområdet handlar om befruktning och fortplantning. I historia har örnarna arbetat med makt och strider. I matte fick eleverna tillbaka resultatet från provet och vi även börjat arbeta med bråkform och decimalform.  

Hemläxor:
NO: Arbetshäfte för de som inte klarade under lektionstider.


Viktiga datum:

Vecka 11 - Nationella prov Svenska -  14/3 och 16/3

Vecka 13 - Nationella prov Engelska - 28/3 och 30/3

Vecka 14 - fredag 7/3 Ledig - Röd dag

Vecka 15 - Påsklov

Vecka 17 - Nationella prov Matematik -  25/4 och 27/4


Trevlig helg,

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.