Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 31 maj 2024

Drakens veckobrev inför v.22

 Hej alla Drakar!

Vilken dag vi hade i måndags!! Superroligt med tennis och våra elever var jätteduktiga. Instruktörerna gav oss ett papper där eleverna kan få testa tennis vid tre tillfällen gratis. Vi rekommenderar er verkligen att testa!


I matematiken har vi repeterat multiplikation, omvandling av enheter och uppställning inom både addition och subtraktion. Nu när vi har gjort alla kapitlen och diagnoser så har vi skickat med diagnosproven hem. Matteböckerna kommer vi skicka när de blir klara allteftersom. 


I svenskan har eleverna fått öva på skiljetecken som punkt, frågetecken och utropstecken. Vi har även tränat på att skriva meningar med fokus på stor bokstav, mellanrum och punkt. Förutom skrivandet så har fokuset varit egen läsning för att öva läsförståelsen samt läsflytet.


I både SO och NO har eleverna fått rita och skriva kollage. I SO har det fortsatt varit demokrati i fokus och i NO har det varit temat kraft och rörelse. Eleverna fick välja fritt mellan dragkraft, tyngdkraft, tryckkraft, friktion & normalkraft.


Idag avslutade vi veckan med en skräpplockardag tillsammans med Navestadsskolan. Vårt område var att plocka rent inne i Guldringen. Syftet är att vi tillsammans ska värna om vår natur. Sedan avslutade vi dagen med att mötas hela skolan i Olympen. Årskurs 5 hade bjudit in till Diamanten tillsammans. Vi fick se uppträdanden, ta del av nyheter och det var även en kaplarstavstävling där tre från varje klass var med och deltog. 


Vi avslutar den här veckan med ett stort leende och så längtar vi redan till måndag. 




Information:



Sjukanmälan: Om barnen är sjuka så anmäler ni det i Skola24 före klockan 7.40. Skicka gärna ett SMS till oss också.





Vecka 23

Måndag:   8.00 - 14.15    

Tisdag:       8.00 - 13.50   Idrott. Ta med idrottskläder.

Onsdag: 8.00 - 13.30

Torsdag:    LOV

Fredag: LOV 


Vecka 24

Måndag:   8.00 - 14.15    

Tisdag:       8.00 - 13.50   Ingen idrott

Onsdag: 8.00 - 13.30

Torsdag:    9.00 - ca 11.00. Skolavslutning

Fredag: LOV 



Lov och studiedagar

6-7/6                Nationaldag + klämdag v.23

13/6                  Skolavslutning v.24

Jimmy, jimmy.karlsson@norrkoping.se , 076 798 04 41

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se, 072 527 94 70




                                       Trevlig helg!

                           Kramar,  Franko, Jimmy och Mariam.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.