Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 31 maj 2024

Örnens veckobrev inför v.23

Hej på er allesammans!  

Nu är det fredag igen och vi närmar oss juni månad med stormsteg! 

Östgötaresan

I onsdags hade vi ännu en rolig och lärorik dag med ett flertal inbokade besök runt vårt landskap, Östergötland, däribland Fågelsjön Tåkern. Det är en av Nordeuropas mest betydelsefulla fågelsjöar. Väl på plats fanns bland annat kikare för fågelskådning och möjligheten att komma ännu närmre fåglarna. Hittills har faktiskt 278 fågelarter setts vid sjön. Är inte det helt otroligt att man än så länge sett nästan uppemot 280 fågelarter? Be gärna era barn berätta mer om Östgötaresan och om vad de har lärt sig.

Vi hoppas att eleverna, precis som vi, upplevt att resan varit spännande, lärorikt och ett tillfälle där eleverna skapat minnen tillsammans som stärker klassgemenskapen samt det fortsatta lärandet. 









För kännedom: måndag den 3 juni kommer eleverna att sluta kl. 14.00 och tisdag den 4 juni kommer eleverna att sluta kl. 13.40 för att kompensera för tiden när vi var i väg på Östgötaresan.

Skräpplockardagen 

Veckan avslutades med att tillsammans med Navestadsskolan delta i Håll Sverige Rent. Vi hjälptes åt och plockade skräp här i närområdet. Tillsammans gör vi skillnad för en bättre miljö och ett bättre klimat! 

Sveriges nationaldag och klämdag

Nu blickar vi fram emot nästa skolvecka. På torsdagen den 6/6 infaller Sveriges nationaldag – det är en röd dag – och fredagen den 7 juni är en klämdag. Det innebär att eleverna är lediga såväl den 6 juni som den 7 juni.   

Skolavslutning

Torsdagen den 13/6 är det skolavslutning. Vi ses i klassrummet kl. 9.00 för en kort samling och kl. 10.00 beger vi oss till trapporna vid Sörgård. Vårdnadshavare och anhöriga är varmt välkomna att delta på skolavslutningen mellan kl.10.00-11.00. 

Detta har vi arbetat med: 

  • Sv: Läsförståelse, ordklasser, argumenterande texter
  • SO: Mänskliga rättigheter, barnkonventionen 
  • Ma: Eleverna har arbetat med volymenheter. 
  • Eng: Eleverna har läst texten om A Special Adventurer och arbetat med frågorna till texten. 

Vecka 23

Måndag 

Eleverna slutar kl.14.00.

Tisdag

Idrott 

Ta med ombyte och handduk. 

Eleverna slutar kl.13.40. 

Onsdag

 

Torsdag

Sveriges nationaldag 

(röd dag)

Fredag

Klämdag 

Viktiga datum: 

  • v.23 Sveriges nationaldag (6 juni)
  • v.23 Klämdag (7 juni)
  • v.24 Skolavslutning (13 juni) 

Vi påminner också om att frånvaroanmäla i Skola24 vid sjukdom. Sjukanmälan ska göras före kl. 7.50. Det går också bra att skicka ett mejl eller sms till oss. 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425

Adam: adam.cicek@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425

Med önskan om en trevlig helg!

//Adam & Entuela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.