Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 24 maj 2024

Örnens veckobrev 21

 Hej på er!  

Tiden går verkligen fort och nu är det inte många veckor kvar fram till sommaren. Nästa vecka blir det en del schemabrytande aktiviteter med bland annat Östgötaresan på onsdag och en skräpplockardag på fredag.


Östgötaresan – onsdagen den 29/5 

Som tidigare nämnt ska Örnen åka på en spännande skolresa runt vårt landskap, Östergötland. Under resans gång kommer vi att besöka Hjässan på Omberg, Alvastra klosterruin, Rökstenen och Fågelsjön Tåkern. Vi kommer att vara ute hela dagen och påminner därför om kläder efter väder – bra skor/stövlar, keps/solhatt och något att sitta på när de äter. Nu när solens strålar värmer oss så vore det även toppen om barnen har med sig en vattenflaska och solskyddsfaktor. I måndags fick eleverna en lapp med sig hem gällande om man önskar att ta med sig egen matsäck eller om man väljer skolans alternativ. De allra flesta har lämnat tillbaka lappen. Ni som inte har meddelat oss ännu får gärna göra det så snart som möjligt. Obs! Ingen läsk, godis, chips eller nötter! Det är en lång och upplevelserik dag, så välj gärna ett nyttigare alternativ som hjälper barnen att orka koncentrera sig och ta del av innehållet. 


Vi samlas kl. 8.00 i klassrummet och beger oss sedan mot Ringdansens Centrum där bussen väntar. Obs! Vi beräknar att vara tillbaka på skolan ca kl. 16.00. 

För kännedom: På måndag den 3 juni kommer eleverna sluta kl.14.00 och på tisdag den 4 juni kommer eleverna sluta kl.13.40 för att kompensera för tiden när vi är i väg på Östgötaresan.


Nu ser vi fram emot en fantastisk och spännande dag tillsammans med våra elever och förhoppningsvis riktigt härligt väder! 


Skräpplockardagen – fredagen den 31/5 

Vi ska tillsammans med Navestadsskolan gå ut och plocka skräp och samtidigt ska vi lära oss om sopsortering, hållbarhet och klimat. Varje insats räknas och tillsammans gör vi skillnad för vår stad och miljön.    


Detta har vi arbetat med: 

  • Sv: Läsförståelse, ordklasser, argumenterande texter

  • SO: Mänskliga rättigheter, barnkonventionen 

  • Matematik: Eleverna har arbetat med viktenheter. 

  • Engelska: Eleverna hade förberett deras presentation om Laika och NASA. Det har varit väldigt roligt att få höra elevernas presentationer.


Vecka 22


Måndag 


Tisdag

Idrott 

Ta med ombyte och handduk. 

Onsdag

Östgötaresan 

Torsdag

Idrott

Ta med ombyte och handduk 

Fredag

Skräpplockardagen 

Ta med vattenflaska.

Simning 

(Extrasim för några elever)

World Class Ringdansen. 


Viktiga datum: 

  • v.22 Östgötaresan (29 maj)

  • v.22 Skräpplockardagen (31 maj) 

  • v.23 Sveriges nationaldag (6 juni)

  • v.23 Klämdag (7 juni)

  • v.24 Skolavslutning (13 juni) 


Vi påminner också om att frånvaroanmäla i Skola24 vid sjukdom. Sjukanmälan ska göras före kl. 7.50. Det går också bra att skicka ett mejl eller sms till oss. 


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425


Adam: adam.cicek@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425


Önskar er en trevlig helg!

//Adam & Entuela 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.