Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 24 maj 2024

Spindelns veckobrev inför vecka 22.

 Hej alla Spindlar och vårdnadshavare!

Och så var det bara 12 skoldagar kvar av läsåret. På onsdag kommer vi gå till Frinavet på Glassfest på förmiddagen och på eftermiddagen kommer vi besöka vårt nya klassrum. På fredag ska vi ha en fredagssamling och sedan har vi skräpplockardag tillsammans med Navestadskolan.


Vi påminner redan nu om att vecka 23 är en kort vecka då vi är lediga torsdag (då vi firar Sveriges nationaldag) och fredag (klämdag). Frita är öppet som vanligt på fredagen för de som anmält att de ska vara där.

De föräldrar som vill  komma och titta på de nationella proven är välkomna den 5/6 mellan klockan 14.00och 16.30. Vi vill gärna veta om ni kommer så att vi kan förbereda så vi önskar att ni skickar ett sms och berättar att ni kommer senast fredag 31/5.

Eftersom vi är inne på sluttampen på läsåret kommer det vara många schemabrytande aktiviteter fram till skolavslutningen. Klassen kan se fram emot Champions League, Skräpfest, och klassaktiviteter. 

Annicas mobil har slutat fungera helt så om ni vill nå henne får ni ringa Maisouns telefon eller skicka ett mail.

V.22  

Sv/Sva: Vi gör klart det vi påbörjat och repeterar sådant vi arbetat med under året. Några elever kommer vara tvungna att ta hem saker att jobba med då de tyvärr inte är särskilt effektiva under lektionerna. Dessa elevers vårdnadshavare kommer få ett sms. Har det inte kommit något sms har eleven blivit klar med uppgifterna.                                                                                 

Ma: Den har veckan har vi haft repetition på enheter. Vi har tränat lite mer med längdenheter m, cm, dm och mm. 

SO: Vi har haft repetition i Nordisk mytologi och börjat med Grekisk mytologi. 

NO/Teknik: Vi fortsätter jobba med Tema kraft och rörelse. Även denna vecka ligger fokus på elektricitet. Vi kommer göra enkla experiment på temat. I onsdags  gnuggade vi ballonger och skapade statisk elektricitet.

Slöjd:  Vi fortsätter sy Filurer till alla är färdiga med dem:) Vi har besökt träslöjdssalen och pratat om de olika verktygen och vad de används till. 

Eng: Vi har haft test på unit 15 (och 16) och jobbar vidare med Sparks.

Musik: Vi tränar inför sommaravslutningen

V. 22

Måndag 8.00-14.15  

Tisdag 8.00-13.30  Uteidrott

Onsdag 8.00-13.30 Uteidrott

Torsdag 8.00-13.30   modersmål Sista lektionen för läsåret.

Fredag 8.00-13.30  


Vi svarar inte i telefon när vi har undervisningstid, men du kan skicka ett sms så återkopplar vi till er så snart vi kan.

Maisoun 0725974134 maisoun.gabro@norrkoping.se 

Annica  annica.lodahl@norrkoping.se 

Viktiga datum


6 - 7 juni 

Sveriges nationaldag + klämdag 

13 juni 

Skolavslutning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.