Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 17 maj 2024

Örnens veckobrev v.20

Hej på er!

Veckan har bjudit på riktigt härlig sommarvärme och nu håller vi tummarna för att solen har kommit för att stanna! Ännu en vecka har passerat förbi och vi har hunnit med en hel del. 

Östgötaresan 

Onsdag den 29/5 ska Örnen åka på en spännande skolresa runt vårt landskap, Östergötland. Under resans gång kommer vi att besöka Hjässan på Omberg, Alvastra klosterruin, Rökstenen och Fågelsjön Tåkern. Vi kommer att vara ute hela dagen och påminner därför om kläder efter väder – bra skor/stövlar, keps/solhatt och något att sitta på när de äter. Nu när solens strålar värmer oss så vore det även toppen om barnen har med sig en vattenflaska och solskyddsfaktor. På måndag kommer eleverna få en lapp med sig hem gällande om man önskar att ta med sig egen matsäck eller om man väljer skolans alternativ. Lappen lämnas tillbaka till skolan senast torsdag den 23:e maj. Obs! Ingen läsk, godis, chips eller nötter! Det är en lång och upplevelserik dag, så välj gärna ett nyttigare alternativ som hjälper barnen att orka koncentrera sig och ta del av innehållet. 

Vi samlas kl. 8.00 i klassrummet och beger oss sedan mot Ringdansens Centrum där bussen väntar. Obs! Vi beräknar att vara tillbaka på skolan ca kl. 16.00. 

Nu ser vi fram emot en fantastisk och spännande dag tillsammans med våra elever och förhoppningsvis riktigt härligt vårväder! 

Språkbruk 

Vi pratar kontinuerligt om vikten av att använda ett vårdat språk och önskar att även ni vårdnadshavare pratar med era barn om deras språkbruk. På skolan är det nolltolerans mot svordomar  i alla former och personalen arbetar aktivt för att stävja olämpliga ordval i klassrummet och på rasterna. Vi tror att vi genom gemensam kraft kan få språket bättre!  

Detta har vi arbetat med: 

  • Sv: Läsförståelse, ordklasser, argumenterande texter, skrivregler
  • SO: Samhällskunskap, individer och gemenskaper
  • Ma: Eleverna har börjat arbeta med ett nytt kapitel som handlar om längdenheter. 
  • Eng: Vi har läst om rymden och NASA.

Vecka 21

Måndag 

Tisdag

Idrott 

Ta med ombyte och handduk. 

Onsdag

Torsdag

Idrott

Ta med ombyte och handduk 

Fredag

Simning 

(Extrasim för några elever)

World Class Ringdansen. 

Viktiga datum: 

  • v.22 Östgötaresan (29 maj)
  • v.23 Sveriges nationaldag (6 juni)
  • v.23 Klämdag (7 juni)
  • v.24 Skolavslutning (13 juni) 

Vi påminner också om att frånvaroanmäla i Skola24 vid sjukdom. Sjukanmälan ska göras före kl. 7.50. Det går också bra att skicka ett mejl eller sms till oss. 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425 

Adam: adam.cicek@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425

Med önskan om en trevlig helg!

//Adam & Entuela 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.