Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 17 maj 2024

Spindlarnas veckobrev inför vecka 21

 Hej alla Spindlar och vårdnadshavare!

Nu har vi börjat nedräkningen... bara 17 skoldagar kvar till årskurs 3 är slut och vi jobbar intensivt med att slutföra allt. I torsdags berättade vi vilka som kommer vara klassens mentorer i årskurs 4. Om ditt barn inte redan berättat det så kan du ju passa på och fråga:)

De nationella proven är nu helt klara och vi bjuder därför in er vårdnadshavare att komma och titta på era barns resultat den 5/6. Mer information kommer under vecka 21.

På tisdag  åker klassen till simhallen på idrotten. Det är viktigt att era barn får med sig badkläder, handduk och eventuellt ett hänglås denna dag. 

Om ni vill göra något roligt på lördag (18/5) vill vi slå ett slag för Familjedagen på Frinavets fritidsgård. Temat för dagen är Astrid Lindgren och det kommer finnas aktiviteter, uppträdanden och försäljning av fika m.m.

Annicas mobil har slutat fungera helt så om ni vill nå henne får ni ringa Maisouns telefon eller skicka ett mail.

V.21  

Sv/Sva:  Vi  gör klart och repeterar.                                                                                  

 Ma: Den här veckan har vi pratat om tankeformen ta bort, det är när man ta bort ett litet tal. Vi har även pratat om tankeformen jämföra, när man jämför två tal som är nästan lika stora och räknar skillnaden emellan. Vidare har eleverna tränat på att visa sina svar på olika sätt. 

SO: Vi fortsätter med nordiskmytologi  och tittar på filmerna, Gudar och badkar

NO/Teknik: Vi fortsätter jobba med Tema kraft och rörelse. Även denna vecka ligger fokus på elektricitet. Vi kommer göra enkla experiment på temat.

Slöjd:  Vi fortsätter sy Filurer till alla är färdiga med dem:)I träslöjden går vi igenom vad olika verktyg heter.

Eng: Vi jobbar vidare i Sparks. Vi jobbar fram till unit 15.

Musik: Vi tränar inför sommaravslutningen

V. 21

Måndag 8.00-14.15  

Tisdag 8.00-13.30  Simning

Onsdag 8.00-13.30 Uteidrott

Torsdag 8.00-13.30   modersmål

Fredag 8.00-13.30  Veckans ord


Vi svarar inte i telefon när vi har undervisningstid, men du kan skicka ett sms så återkopplar vi till er så snart vi kan.

Maisoun 0725974134 maisoun.gabro@norrkoping.se 

Annica  annica.lodahl@norrkoping.se 

Viktiga datum


6 - 7 juni 

Sveriges nationaldag + klämdag 

13 juni 

Skolavslutning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.