Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 19 augusti 2022

Tigern v.33

Hej,

Nu är terminen igång igen och era barn har gått tre dagar i skolan.

I onsdags var det terminsstart och det var så roligt att se alla efter ett långt sommarlov. Vi hoppas att ni haft en fin sommar och att vi tillsammans ska göra det här till ett bra läsår för era barn!

Veckan har bestått av en del schemabrytande aktiviteter men även en del lektioner. Vi ar valt att fokusera mycket tid på att starta upp värdegrundsarbetet som det här läsåret kommer få extra mycket uppmärksamhet. Veckan har även bestått av en del kartläggningar i ma, sv, no för att få en överblick över elevernas kunskaper och för att veta vad vi behöver fokusera mer på och vad eleverna redan kan.
Vi har bestämt att vi ska satsa extra på rörelse och motion och starta med PULS. Vi har redan klarat av två pass och idag deltog hela 4-6 i parken kul!

Nästa vecka kommer vi inleda arbetet i de olika ämnesområdena, i so kommer de t.ex. arbeta med det stundande valet.

På måndag kommer åk 4-6 ha en härlig dag på Bäckplan. Eleverna börjar som vanligt 8.10 och slutar ca:14.00. Det är viktigt att man har bra skor, kläder efter väder, vattenflaska, ryggsäck och kniv och gaffel då skolan bjuder på lunch. Det är frivilligt att ta med en mindre fika t.ex. en bulle eller några kakor.

På onsdag startar modersmålet och de elever som inte läser modersmål börjar 9.15.

På torsdag åker åk 5-6 abonnerad buss till Tåkern, Omberg, rökstenen i Ödeshög och Alvastra klosterruin. Eleverna samlas mellan husen 07.30 och slutar ca. 17.00.

På fredag kompenseras de med sovmorgon och börjar 10.00. Vi vill gärna att de som har cyklar ta med cyklar, lås och hjälm så att vi får se över cyklarna inför cykeltur till simhallen veckan därpå.

Vill även passa på att påminna om Diamantens gemensamma föräldramöte 31/8 18.00-19.30. Vi samlas i matsalen och går sedan till respektive klassrum.

Vid frågor och funderingar, hör av er!

Emelie Nilsson, klasslärare: emelie.nilsson@norrkoping.se

072-533 65 52

Marie Möller, klasslärare: marie.moller@norrkoping.se,

072- 235 46 40


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.