Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 9 september 2022

Bläckfiskens veckobrev v.36

 Hej alla Bläckfiskar!


Vad mycket vi hunnit göra med era barn denna vecka, så kul!

Den här veckan har vi i matten arbetat med sortering och pratatom begreppen före/efter. Eleverna har arbetat i par, dokumenterat sina arbeten samt redovisat. I svenskan har vi arbetat med kartläggningen där eleverna fått visa vilka bokstäver de känner igen, hur de låter och vad de heter men också börjat arbeta kring meningar, vad det är och hur meningar kan bli. Vi jobbar  i båda ämnena med konkret material för att det ska bli tydligt för eleverna.


På idrotten har vi fått testa på en ny hinderbana. Bra jobbat!

Vi fortsätter även vårt värdegrundsarbete kring vänskap, vi uppmärksammar hur eleverna är mot varandra och hänvisar det till elevernas kloka tankar som de delade med sig av förra veckan. Dessa tankar pratar vi ofta om då vi alla på bläckfisken vill ha det så. De sitter även uppe på väggen i vårt klassrum tillsammans med våra fina vänskapshänder.


Vi vill påminna er om att lämna in blanketten som ni fick från sjuksköterskan. Om ni tappat bort blanketten så hör av er till oss, eller sjuksköterskan så ordnar vi en ny till er!Senaste veckorna har det varit barn hemma med förkylningssymtom, vi vill påminna om att anmäla sjukfrånvaro för samtliga dagar era barn är hemma på IST-home.


Vi vill även påminna om att det går löss på skolan. Kolla igenom ditt barns hår.VIKTIG INFORMATION! 


Vecka 37:

Måndag: 8.50-13.45
Tisdag: 8.10-13.45 Skogen
Onsdag: 8.10-13.45
Torsdag:  8.10-13.45
Fredag: 8.10-13.45 Idrott; ta med handduk, vattenflaska skor och idrottskläder.

Lov och studiedagar:

Studiedagar 6-7 okt. Skolan stängd

Höstlov vecka 44

Julavslutning 20 dec

Vi ser fram emot nästa vecka!!

   Kramar,  Caroline, Thea och Åsa.

 

Caroline, caroline.diaz@norrkoping.se, 076-798 04 37

Thea, thea.gundersen@norrkoping.se, 076-7980434

Åsa, 072-5749921

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.