Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 28 oktober 2022

Örnen Veckobrev 43

   Hej Örnen!

Eleverna fick tillbaka sina datorer idag, det var under villkoren att de endast använder datorerna för skolarbete. Vi lärarna märker att eleverna inte lämnar in hemläxor i god tid eftersom en av anledningen, enligt eleverna, är att de har svårigheter med att förstå och lösa uppgifterna. Därför kommer Entuela och Moa bjuder in en extra timme till alla elever som vill stanna efter skoltid och klara hemuppgifterna, detta kommer vara en - två dagar i veckan. I torsdags hade örnarna orienteringsdagen där vi började dagen kl. 09:00 och vi var ute till kl.12:30. För lunch serverades korv med bröd och frukt sedan fick vi vara med på Bennys avslutning för att han kommer gå i pension. 

I matte har vi börjat arbeta med proportionalitet och koordinatsystem. Eleverna har fått arbeta även med problemlösning enligt blockmodellen. Uppmuntra gärna ert barn att använda www.minbokhylla.se för att kunna gå genom begrepplistan. Att kunna resonera i matematik behövs och krävs att eleven ska kunna använda matematiska begreppen i resonemanget. 

I NO har vi arbetat med fåglar och insekter och gått genom texten som behövs läsa inför NO-provet. I google classroom finns texten och allt som elever behöver träna inför provet. I svenskan fick vi gå tillbaka och jobba med vad ett personporträtt är för att eleverna behövde en upprepning på detta, sen fortsatte det med sin presentation i svenska. I engelskan har vi fortsatt med området Canada där vi lagt fokus på samtal och hur man gör och tar beställningar på olika resturanger. 


Hemläxor:

Svenska: Presentation på måndag den 7/11
Matte: Extra övningar för de som inte klarade kapitel provet.


Provdatum för Nationella Prov åk 6:

  1. Matematik: Vecka 46, onsdag den 16:e november

  2. Engelska: Vecka 48, torsdag, den 1:a december

  3. Svenska: Vecka 49, tisdag, den 6:e december

 

Nedan följer viktiga datum att hålla koll på och vad behövs:

  • Höstlov V:44 31/10-4/11 

Eleverna börjar: måndag 7/11

  • Julavslutning 20/12

  • Jullov 21/12- 10/12

  • Studiedag 9/12.


Vi önskar er en trevlig höstlov!

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.