Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 28 oktober 2022

Spindelns veckobrev V.43

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Nu har ännu en vecka flugit förbi och barnen jobbar på bra! . Vi har hunnit med så mycket under den här veckan.

Nästa vecka är det höstlov. Skolan är stängd men frita är öppet för den som har anmält och behöver omsorg.

Onsdag vecka 45, veckan efter höstlovet åker vi hyrd buss till Kulturskolan. Där kommer barnen att ha rörelsesång och dessutom kommer de att prova på att spela på vissa instrument. Den dagen får barnen ta med sig matsäck om de önskar annars bjuder skolan på pannkakor för de som väljer skolans alternativ. Viktig att barnen tar med sig en vattenflaska!

Vecka 45 är det sista gången vi åker till badet och har simundervisning. Från vecka 46 och framåt då har barnen idrott på måndagar med istället för bad. Då blir det idrott på måndagar och torsdagar varje vecka. Glöm inte att ta med idrottskläder, ombyte, inneskor och handduk. 

Vi påminner att från och med vecka 45 är det inneidrott som gäller.

Svenska

Vi fortsätter träna på att skriva. Barnen har tränat den här veckan på att skriva en text till en bild. Vi har kört veckans bokstav, tränat på läsförståelse, förhört läsläxan och veckans ord. Vi har även börjat med sammansatta ord där barnen skulle sätta ihop två ord till ett ord exempelvis barn + vagn = barnvagn.

Istället för läsläxa och veckans ord kommer barnen att få skrivläxa hemskickad: Den ligger i kuvertet vi skickade hem idag, fredag . I kuvertet finns även två läsutmaningar som man kan göra på lovet. Alla barn har fått låna en bok från skolan som man ska läsa varje dag cirka 10 minuter och sedan kryssa i en bingoruta. Den andra läsutmaningen gör man online och för att kunna göra den måste man logga in med koden som finns på en lapp i kuvertet.

SO

I SO så har vi uppmärksammat FN-dagen och pratat lite fakta om vad FN står för och vad jobbar den med. Vi har målat bilder som handlar om att alla barn är lika mycket värda.

 Matte

Inom matematiken har vi påbörjat arbetsområdet Bråk där vi tränar på hälften, tredjedel och fjärdedel där eleverna visar stor vilja till att lära sig. Eleverna har även fått inlogg till Nomp.se där de varje vecka kommer att få uppdrag och utmaningar som de kan arbeta med både i skolan och även hemma.

 NO/bild

Vi har arbetat med olika naturmiljöer: Barrskog, lövskog, ängar, kust och hav och vad som finns i de olika miljöerna.

 Engelska

Engelska ord som är kopplat till olika årstider där eleverna får läsa korta meningar och även rita en bild

Musik

 Eleverna tränar på sånger och även gitarrspel.

 Värdegrund

Vi har jobbat med tema känslor. Barnen ficka lära sig ord som utrycker känslor som glad, trött, arg, mallig etc. Vi hade även diskussionsfrågor som handlade om när man blir glad respektive arg och om man kan ha två känslor samtidigt. Vi har även ritat och målat masker som innehåller två känslor samtidigt.

 

Öppet hus

Vecka 44 är det höstlov. Skolan är stängd men frita är öppet

Vecka 45

Måndag  8.50-13.45 Bad, ta med badkläder plus handduk och hänglås (sista simlektion)

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10. 13.45 besök på kulturskolan, glöm inte ta med matsäck om du önskade och vatten flaska.

Torsdag  8.10- 13.45 Idrott, ta med idrottskläder plus handduk. Modersmål

 Fredag  8.10-13.45 

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

Viktiga datum

  Vecka 44 höstlov

  20/12 Julavslutning

  10/1 Vårterminen startar

 

Önskar vi er en trevlig helg!

Personalen på spindeln

 

 

 till meningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.