Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 11 november 2022

Lommenbrev 45

Hej!

Hoppas ni haft en vilsam vecka. Nästa vecka och 4 veckor framöver kommer vi ha en intensivperiod i svenska/svenska som andraspråk och matematik. Det kommer innebära att vi mentorer tillsammans med speciallärarna Monica och Lina tillsammans kommer jobba i klassen med arbetsområden som kommer att vara med på de nationella proven som kommer under vårterminen. 

 

Vi har startat ett SO-område i geografi. Eleverna ska bland annat få lära sig om väderstreck, kontinenter och hav.  

 

I matematiken har vi repeterat klockan och jobbat med problemlösning. Vi kommer fortsätta med att jobba med strategier för huvudräkning.  

 

Opera! 

På torsdag nästa vecka kommer vi att åka spårvagn in till stan för att se på operan Hion om natten på Louis de Geer. Vi kommer att åka direkt efter morgonsamlingen så det är extra viktigt att alla kommer i tid till skolan den dagen så ingen missar den här upplevelsen! Vi äter i skolan som vanligt och slutar vanlig tid. 

 

Idrott 

Idrotten efter lovet, det vill säga från vecka 45, kommer att vara inomhus. Kom ihåg ombyteskläder, handduk och rena gympaskor som kan användas inomhus! 

 

Läxor 

svenska: läsläxa: Geografi- Världen och kartan 

veckans ord: norr, söder, öster, väster, världskarta, jordglob, hav, land, verkligheten, riktningar

 

matematik: huvudräkning addition, subtraktion, division och multiplikation. Eleverna har fått med sig arbetsblad med blandade uppgifter att träna på hemma. 

 

vecka 46

måndag 8.50 - 14.15: 

tisdag 8.10-13.45: 

onsdag 8.10- 13.45: idrott 

torsdag 8.10-13.45: operan Hion om natten Louis de Geer

14 - 15: modersmål 

fredag 8.10-13.45: förhör huvudräkning alla fyra räknesätt, läsläxa och veckans ord. 

 

Viktiga datum 

20 december- 9 januari jullov  

 

Ha en fin helg!

Christine 0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 


Sofie 0767 98 59 81                   sofie.lofgren@norrkoping.s


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.