Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 11 november 2022

Bläckfisken veckobrev v.45

 Hej alla Bläckfiskar!


Så härligt att få träffa alla bläckfiskar igen. 

Vi började veckan med Sagoskogen där vi arbetade med bokstaven Ii. I tisdags gick vi till skogen och letade svampar, byggde kojor och hade rörde på oss. Vi gjorde också igelkottar som tillhör arbetet med veckans bokstav. I svenskan har vi också i veckan arbetat med språkljud, vilket är viktigt för den tidiga läs- och skrivutvecklingen.  I onsdags började vi med ett nytt tema i TRR, mängder antal och talmönster. Eleverna fick först hjälpa Bläckan med att sortera och räkna föremål. De har även gått på skattjakt där de skulle leta efter 10 föremål som Bläckan hade gömt. Vi avslutade veckan med dokumentation och en aktivitet där vi använde oss av en stor tärning.

I torsdags började vi även med något nytt, Grej of the Week. Varje vecka kommer vi lära oss fakta och kuriosa om något nytt. Eleverna får först en ledtråd som de ska lösa. Veckans ledtråd var “jätte jätte jättegamla djur”. Många elever förstod direkt att det skulle handla om dinosaurier. Eleverna tyckte det var intressant och var väldigt nyfikna. Kul!


I veckan påbörjade ett nytt tema inom skolans värdegrundsarbete, nämligen miljö och omvärld. Vi började med att titta på en film som handlade om hur viktigt det är att inte kasta skräp utomhus. Idag gick vi även ut och plockade skräp. Vilka hjältar vi har i klassen :)  


Nästa vecka är det barnboksvecka. Även då kommer vi att läsa varje dag. 


Kläder

Det är mycket kring kläder nu. Vi har en vädjan att märka eller skriva era barns namn i era kläder. På så vis blir det lättare för oss att hjälpa era barn att “få tillbaka” dem.


Viktig information

Vi vill påminna er om att skolan börjar 08:10 (förutom måndagar då vi börjar 8.50) därför öppnar vi dörrarna kl 08:05. Det är många som kommer in sent och det stör samlingen. 


Sjukanmälan

Som ni vet så ska ni sjukanmäla era barn via IST varje dag som de är hemma. Det skulle dock underlätta för oss om ni gjorde detta senast 08:05. Ni kan också lägga in tiderna då era barn är borta, exempelvis läkarbesök och tandläkarbesök.




VIKTIG INFORMATION! 


Vecka 46:

Måndag: 8.50-13.45
Tisdag: 8.10-13.45 Skogen
Onsdag: 8.10-13.45
Torsdag:  8.10-13.45
Fredag: 8.10-13.45  Idrott. Ta med idrottskläder, skor och handduk.


Lov och studiedagar:

Julavslutning 20 december.

Trevlig helg!

Kramar,  Caroline, Thea och Åsa.

 

Caroline, caroline.diaz@norrkoping.se, 076-798 04 37

Thea, thea.gundersen@norrkoping.se, 076-7980434

Åsa, 072-5749921


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.