Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 11 november 2022

Örnen veckobrev 45

   Hej Örnen!


Så nu har vi klarat en hel vecka efter höstlovet. Den här vecka har vi haft för besök Thilde från Novahuset där hon pratade med våra elever om hot nätet och hur man som barn kan hantera olika sociala medier utan att bli hotat och till om med livs riskerad. Eleverna tyckte att det var intressant och de kunde ställa olika frågor till Thilde angående Snap och andra sociala medier. 

I matte har vi arbetat med geometri där fokus låg på arean och omkrets. Eleverna har fått med kopieringsunderlag om geometriska begrepp så får de gärna öva med att uttala och använda de begreppen. Eftersom nästa vecka genomförs nationella proven i matte så har vi även arbetat med hur man resonerar och få vara del av en diskussion.  I svenska har eleverna genomfört sina presentationer om sin hjälte och vi påbörjade området kring argumentation. I engelskan har vi fortsatt med området Canada som eleverna kommer ha prov i om två veckor. 

I NO har vi arbetat med djur som förändrar världen och begreppsförklaring. I google classroom finns texten och allt som elever behöver träna inför NO-provet som genomförs nästa fredag, 18/11. I teknik låg fokus på de material som påverkar miljön på olika sätt och olika mycket. I SO har vi gått igenom alla delar som handlar om hållbar utveckling och eleverna börjat förbereda sig inför muntliga redovisning som ska genomföras 24/11.Hemläxor:

Svenska: Arbetsblad - boken Läsrummet s.32-35. Ska lämnas in på måndag.

Engelska: Glosor - Finns på classroom
Matte: NOMP - alla uppdrag som handlar om geometri


Provdatum för Nationella Prov åk 6:

  1. Matematik: Vecka 46, onsdag den 16:e november

  2. Engelska: Vecka 48, torsdag, den 1:a december

  3. Svenska: Vecka 49, tisdag, den 6:e december

 

Nedan följer viktiga datum att hålla koll på:

  • IUP - vecka 50

  • Julavslutning 20/12

  • Jullov 21/12/22- 10/01/23

  • Studiedag 9/01

  • Skolstart 10/01/2023Trevlig helg!

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.