Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 december 2022

Bläckfiskens veckobrev v.48

 Hej alla Bläckfiskar!


Nu är det inte långt kvar på den här terminen!
I svenskan har vi arbetat med fonem, dvs språkljud. Vi jobbar på att varierat sätt i samling, enskilt och med konkret material. Pratat gärna med era barn om språkljud exempelvis “ hur börjar snögubbe? ssss….”  I sagoskogen har vi arbetet med veckans bokstav Åå,  eleverna har testat att forma bokstaven, träna på hur den låter och komma på ord som innehåller ljudet/bokstaven Åå.
Denna vecka har vi i  matematiken pratat och tränat på begreppen fler, färre och skillnad. Detta är viktigt då det skapar en förförståelse för addition och subtraktion samt sambanden där

emellan.

I torsdags började vi även titta på årets julkalender. De tyckte eleverna om! 

I veckans GOTW lärde vi oss om nyckelpigan. Flera elever ville gärna berätta om vad nyckelpiga heter på deras modersmål. 

Vi avslutade veckan med Idrott och fredagsmys, i vanlig ordning.
Nästa vecka kommer vi att fortsätta vårt arbete i vanlig ordning, vi kommer även gemensamt skriva en julberättelse som vi kommer rita bilder till. Vi ser fram emot nästa vecka!

Lucia 

 I år kommer årskurs tre att hålla i Luciafirande här på skola den 13 december . Endast elever och personal kommer att delta. Om era barn vill, får dem ha luciakläder på sig denna dag. Vi tränar på Lucialåtar varje morgon och vi tycker att dem blivit så duktiga!Sjukanmälan

Som ni vet så ska ni sjukanmäla era barn via IST varje dag som de är hemma. Det skulle dock underlätta för oss om ni gjorde detta senast 08:05. Ni kan också lägga in tiderna då era barn är borta, exempelvis läkarbesök och tandläkarbesök.


VIKTIG INFORMATION!
Skoltider

Vi vill fortsätta  påminna er om att skolan börjar 08:10 (förutom måndagar då vi börjar 8.50) därför öppnar vi dörrarna kl 08:05. Det är många som kommer in sent och det stör samlingen. 


Vecka 49:

Måndag: 8.50-13.45
Tisdag: 8.10-13.45 Skogen
Onsdag: 8.10-13.45
Torsdag:  8.10-13.45
Fredag: 8.10-13.45  Idrott. Ta med idrottskläder, skor och handduk.


Lov och studiedagar:

Julavslutning 20 december
Studiedag : 9 januari.

Vårterminen startar: 10 januari

 

Trevlig helg!

Kramar,  Caroline, Thea och Åsa.

 

Caroline, caroline.diaz@norrkoping.se, 076-798 04 37

Thea, thea.gundersen@norrkoping.se, 076-7980434

Åsa, 072-5749921

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.