Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 december 2022

Örnen Veckobrev 48

   Hej Örnen!

Nu har vi kommit in på December månad vilket i skolan betyder julkalender. Eleverna har nu börjat lyssna på radiojulkalendern som i år heter Bergsvaktarens hemlighet. Vi jobbar då med nya ord, hörförståelse, skrivkunskaper och läsförståelse. Ni får gärna lyssna med barnen hemma på helgerna. Då kan ni gå in på den här länken: https://sverigesradio.se/avsnitt?programid=5482. Nästa vecka är det sista Nationella provet för den här terminen och det är i svenska. I veckan har eleverna också jobbat med arbetsmomentet “skoltidning” där de tillsammans skriver olika delar av en tidning. Elevernas artiklar har Entuela visat för SIPP-deltagare som kom för besök hos oss i onsdag. Lärare och forskare från Italien, Schweiz, Danmark, Estland och Linköpings Universitet träffade Carita, skolans personal och våra elever där de pratade om elevernas delaktighet på Diamanten skola. Våra gäster blev så imponerade av våra fantastiska elever! Tack till alla barn!

I svenskan har vi jobbat färdigt med området argumenterande texter för den här terminen och vi kommer jobba med det även i vår. I So har vi nu arbetat klart med samhällskunskap och geografi för terminen och går in på området historia. Där har eleverna börjat jobba med den historiska tid som kallas Frihetstiden. I No och matte har eleverna genomfört sina omprov och jobbat med kompletterande uppgifter till området skog och natur. I engelskan har vi börjat läsa en julsaga som heter The Speed of Christmas där fokus ligger på läsförståelse.


Vi saknar några inlämnings lappar angående utvecklingssamtal, vi behöver få in alla lappar senast måndag. 


Hemläxor:

Engelska: Glosor på onsdag V:49. Finns på Classroom och på NE.

Svenska: För de som inte gjort klart s.24-25 i Zick Zack Skrivrummet. Inlämning måndag 5/12

Teknik: Prov på fredag, den 9:e december. Läs texten inför provet på Google Classroom

Provdatum för Nationella Prov åk 6:

  1. Svenska: Vecka 49, tisdag, den 6:e december

 

Nedan följer viktiga datum att hålla koll på och vad behövs:

  • IUP - vecka 50

  • Julavslutning 20/12

  • Jullov 21/12/22- 10/01/23

  • Studiedag 9/01

  • Skolstart 10/01/2023Trevlig helg!

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.