Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 27 januari 2023

Bläckfisken veckobrev v.4

 Hej alla Bläckfiskar!

Vilken lärorik vecka vi har haft!

Veckan började med att vi hade problemlösning för första gången. Eleverna fick lösa ett matematiskt problem, diskutera och resonera. Detta kommer vi fortsätta med varje vecka.

I svenskan har vi arbetat med bokstaven Öö. I svenskan har vi även fortsatt arbete med språkljud, man märker att eleverna börjar bli jätteduktiga.

Förutom problemlösning så har vi i matematiken arbetat med begreppen större än och mindre än samt symbolerna ><. De har även fått testa på mattebingo, det tyckte de om. I onsdags introducerade vi begreppen flyta, sjunka samt hypotes. Vi visade olika föremål som de fick undersöka om de kunde flyta/sjunka.   I torsdags hade skolan besök av Dolphins basketlag. De delade ut biljetter till dagens basketmatch.  Vi spenderade eftermiddagen i skogen, vi lekte och lyssnade efter skolan. På vägen hem hittade vi ett fågelbo, det tyckte barnen var roligt!

Disco

Som vi tidigare nämnt så röstade eleverna på disco. Nästa fredag  den 3/2 är det äntligen dags! Jippi! Vi kommer inte att genomföra idrottslektionen den fredagen. 


Sjukanmälan

Som ni vet så ska ni sjukanmäla era barn via IST varje dag som de är hemma. Det skulle dock underlätta för oss om ni gjorde detta senast 08:05. Ni kan också lägga in tiderna då era barn är borta, exempelvis läkarbesök och tandläkarbesök.VIKTIG INFORMATION!
Skolsköterskan

VI VILL PÅMINNA ER OM:

Vi har skickat hem en lapp till er vårdnadshavare från skolsköterskan då hon under terminen kommer att träffa era barn på ett hälsosamtal som ni erbjuds närvara vid. Det är viktigt att ni läser lappen och tar kontakt med henne för att boka tid. 


Skoltider

Vi vill fortsätta  påminna er om att skolan börjar 08:10 (förutom måndagar då vi börjar 8.50) därför öppnar vi dörrarna kl 08:05. Det är många som kommer in sent och det stör samlingen. 


Vecka 05:

Måndag: 8.50-13.45
Tisdag: 8.10-13.45 Skogen
Onsdag: 8.10-13.45
Torsdag:  8.10-13.45
Fredag: 8.10-13.45  Stenburksbelöning: DISCO!


Lov och studiedagar:

Lov
Sportlov: måndag 20 februari - fredag 24 februari
Påsklov: måndag 10 april – fredag 14 april
Klämdag: fredag 19 maj
Klämdag: måndag 5 juni 

Helgdagar
Långfredag: fredag 7 april
Annandag påsk: måndag 10 april
Första maj: måndag 1 maj
Kristi himmelsfärds dag: torsdag 18 maj
Sveriges nationaldag: tisdag 6 juni
Studiedagar
måndag 6 – tisdag 7 marsTrevlig helg!

Kramar,  Caroline, Thea och Åsa.


Caroline, caroline.diaz@norrkoping.se, 076-798 04 37

Thea, thea.gundersen@norrkoping.se, 076-7980434

Åsa, 072-5749921


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.