Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 27 januari 2023

Örnens veckobrev 4

   Hej Örnen!

Denna vecka har vi haft ett besök av en författare Hanna Blixt. Hanna var cirka en timma hos oss där hon berättade om hennes liv och hur det började hennes resa som författare. Hanna delade även skrivtips till våra elever och hur man kan få inspiration av olika detaljer som vi ser i vardagliga livet. 

I matte har vi arbetat hela veckan med repetitionsuppgifter inför provet och på fredag genomförde eleverna provet. I svenskan har eleverna fortsatt arbeta med läsförståelse kring berättande texter. Eleverna kommer ha ett prov i läsförståelse innan sportlovet. I fysik har vi läst om elektriska komponenter och symboler. Eleverna fick bland annat rita en elektriskt krets via symboler. I historia har vi klarat arbetsområdet som handlar om frihetstiden så på måndag kommer eleverna skriva en berättande text som handlar om denna tidsperiod. I engelska börjar vi komma till ett avslut kring den text vi läser tillsammans. V:6 kommer eleverna ha ett prov om den text vi läst tillsammans. 

Som vi har informerat kommer vi veckan 7 åka skridskor. Örnen åker den tisdag 14:e februari. Denna dagen kommer vi äta lunch kl.10:50 och sedan åker vi spårvagn kl.11:25 till Himmelstalund. Vi åker tillbaka hem vid kl.14:40. 

Hemläxor:

Engelska: Glosor till onsdag. Eleverna har fått de på papper och de finns på classroom. “Glosor - vecka 7 & 8“.


Viktiga datum:
Vecka 7, tisdag den 14/02 Skridskodag
Vecka 8, Sportlov
Vecka 10, måndag och tisdag, StudiedagTrevlig helg,

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.