Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 27 januari 2023

Draken v.4

  Hej alla Drakar!


Denna vecka har vi fortsatt arbetat med klockan där vi tränat på heltimma, halvtimma och hur mycket klockan är efter en timme.


Vi har arbetat med bokstaven K denna vecka. Vi har även arbetat mycket med läsning denna vecka. Eleverna har fått med sig läsläxa, tyvärr har vi inte böcker till alla så de får läsläxan i pappersform. De kommer förhöras varje torsdag.


I SO har eleverna återupptagit arbetet om hur det var på 1900-talet. Vi börjar närma oss slutet i det arbetsområdet. I teknik fick eleverna göra ett flipperblad med uppfinningar med hur vi människor har härmat naturen för att skapa uppfinningar.


Varje torsdag övar eleverna på simning. Nu är det andra veckan i rad där det inte har funkat på simskolan. Det är jätteviktigt att det fungerar med tanke på riskerna som finns i vattnet. Är det så att det inte fungerar så får eleverna sätta sig uppe på bänken med en pedagog eller i värsta fall så kommer de få sluta gå på simskolan ett tag. Detta är en jättemöjlighet för de att lära sig simma och aktivera sig under skoltid. Dessutom en viktig del inom idrottsämnet.Information: 


Franko är tillbaka efter kortare sjukskrivning. Han kommer vara föräldrarledig varje måndag.


PÅMINNELSE:


Tisdag 14/2 kommer klassen att åka skridskor vid Himmelstalund och vi kommer att åka spårvagn/buss dit och hem. Titta gärna redan nu om ni har skridskor och hjälm till era barn där hemma. Skickar med en länk till Fritidsbanken som ligger i Klockaretorpet där det finns skridskor och hjälmar att låna:

- Fritidsbanken 


Om ni har skridskor och hjälm hemma får ni gärna skriva ett sms till Jimmy och Franko så att vi vet hur många som behöver låna från skolan.


Ingången till skolan är från och med nu från Sörgårds skolgård. Dörren mellan husen kommer att vara låst.

Sjukanmälan: Om barnen är sjuka så anmäler ni det i IST före klockan 7.50. Skicka gärna ett SMS till oss också.Vecka 5

Måndag:   8.50 - 13.45     Idrott

Tisdag:       8:10 - 13.34

Onsdag: 8.10 - 13.45     Idrott

Torsdag:    8.10 - 13.45     Bad - grupp 1, läsläxa ska in

Fredag: 8.10 - 13.45Lov och studiedagar

V. 8 - Sportlov 20/2-24/2

V. 10 - Studiedagar 6/3 - 7/3

V. 15 - Påsklov 11/4 - 14/4

Trevlig helg!

Kramar,  Franko, Jimmy och Mariam. 


Jimmy, jimmy.karlsson@norrkoping.se 076-798 04 41

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se  072-527 94 70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.