Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 24 mars 2023

Lommenbrev 12

 Hej! 

I tisdags arbetade grupp 1 med sina animationsfilmer tillsammans med pedagoger från Cnema. De blev så bra! Vi hoppas kunna visa er föräldrar senare i vår. På måndag är det grupp 2´s tur.  

I svenska och svenska som andraspråk har vi arbetat med våra bidrag till den årliga skrivartävlingen. De flesta lommar tycker om att skriva berättelser! I matematiken har vi gjort det första nationella provet, det var lite nervöst men gick att genomföra på ett bra sätt. 

I arbetet med värdegrunden har vi jobbar med tema Lika - Olika. Vi har tittat på filmer om hur det kan kännas att ha ADHD, hur det kan vara att ha Downs syndrom och vad ordet tolerant betyder. Vi har pratat om vad olika kan vara och varför det är bra med olikheter. Eleverna har sammanfattat det med meningar som “Utan olikheter vore livet ingen utmaning” och “Världen blir roligare när vi är olika”. Ni har så kloka barn. 

Det var många som var sjuka när vi genomförde testet i NO som handlade om livscykel, näringskedjor och svenska djurarter. De elever som inte genomfört provet får med sig ett papper hem på måndag att träna på. Testet får de göra nästa fredag. ‘

Extrakläder 
Det är viktigt att det finns extrakläder barnen kan byta om till. Idag var det ösregn och nästan alla fick sitta i sina blöta kläder då det saknades extrakläder. Packa gärna ner två par strumpor, byxor och tröja.  

Nationella prov 
På måndag och onsdag nästa vecka kommer vi att genomföra nationella prov i svenska och svenska som andraspråk. På torsdag genomför vi nationellt prov i matematik. Det är många delar av de nationella proven i matematik och svenska. Det kommer att vara något nationellt prov i veckan flera veckor framöver från och med nästa vecka. Vi påminner om vikten av närvaro. Inga ledigheter beviljas. 

 

Bokbytardag!
Söndag den 2 april firas den internationella Barnboksdagen världen över till minne av HC Andersens födelsedag för att  inspirera till läsning. Det uppmärksammar vi på Diamanten med en bokbytardag. Senast torsdag 30 mars får de elever som vill lämna en bok hemifrån till sin klasslärare. Fredagen 31 mars får de elever som lämnat en bok välja en annan bok som någon annan elev valt att byta bort. På så vis får elever en ny bok att läsa hemma! 

 

Påsklov 
Vecka 14 är det påsklov men notera att fredagen v. 13 är en röd dag och då är skolan stängd.

 

Läxa vecka 13

läsläxa: ingen läsläxa v.13

veckans ord: rallarros, rallare, tradition, gruva, upphöjning, tvärstanna, järnvägsspår, smuggla, spöktimmen, passerade, utom synhåll, glänta, gods, dressin 
Eleverna får med sig papper hem att träna på orden. 

vecka 13

måndag 8.50 - 14.15 

Animationsprojekt grupp 2. 

Nationellt prov i svenska. 

tisdag 8.10 - 13.45 

 

onsdag 8.10 - 13.45 

 Idrott

Nationellt prov i svenska. 

torsdag 8.10 - 13.45 

Idrott. 

Nationellt prov matematik. 

Lämna bok till bokbytardagen. 

fredag 8.10 - 13.45 

Läsläxa och veckans ord. 

Nationellt prov matematik. 

Simskola för några. 

NO-test för de som missat. 

Bokbytardag. 

Viktiga datum 

7 april: långfredagen. Lediga. 

10 april - 14 april: påsklov

19 maj: klämdag. Lediga. 

5 juni: klämdag. Lediga.

6 juni. Sveriges nationaldag. Lediga. 

15 juni: skolavslutning

 

Ha en fin helg! 

 

Christine 0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81                   sofie.lofgren@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.