Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 24 mars 2023

Örnens veckobrev 12

   Hej Örnen!

Vi har avslutat veckan på ett fantastiskt sätt här på Örnen. Eleverna har arbetat i smågrupper ett animation projekt från Cnema. Efter eleverna har skrivit en berättelse har de med stop motion skapat en film om det. Titta gärna på bilderna som vi klistrat i veckobrevet.

Den här skolveckan har vi arbetat med följande arbetsområde: i matte har eleverna arbetat med huvudräkningsstrategier för addition och subtraktion med tal i decimalform. Vi har även hunnit att arbeta med gamla nationella prov. I torsdags hade årskurs 4-6 gemensamt matte där olika matematiska spel och aktiviteter genomförs inom grupperna. I biologi har vi fortsatt arbeta med människans könsorgan och . I historia har vi arbetat med Sveriges grundlagar på 1800-talet och grundlagarna som vi har nu. I SO har vi arbetat med arbetsområdet kring 1800-talet där vi pratat om grundlagar och jämfört de grundlagar som fanns då med dagens grundlagar. I engelskan har vi jobbat med gamla nationella prov. Vissa elever har bett om arbetsblad för att förbereda sig inför nationella proven som är nästa vecka. I svenska har vi påbörjat ett nytt arbetsområde som handlar om studieteknik. Arbetsområdet är till för att förbereda eleverna för studier på högstadiet.


Bokbytardag!

Söndag den 2 april firas den internationella Barnboksdagen världen över till minne av HC Andersens födelsedag för att inspirera till läsning. Det uppmärksammar vi på Diamanten med en bokbytardag. Senast torsdag 30 mars får de elever som vill lämna en bok hemifrån till sin klasslärare. Fredagen 31 mars får de elever som lämnat en bok välja en annan bok som någon annan elev valt att byta bort. På så vis får elever en ny bok att läsa hemma! 


Hemläxor:

SO: Clio hemuppgifter - dödsritualer och bröllop ritualer inlämnas Fredag 24/3

Hemkunskap: Omprov för vissa i ekonomi och/eller tallriksmodellen. Måndag 27/3.

Viktiga datum:

Vecka 13 - Nationella prov Engelska - 28/3 och 30/3

Vecka 14 - fredag 7/3 Ledig - Röd dag

Vecka 15 - Påsklov

Vecka 17 - Nationella prov Matematik -  25/4 och 27/4


Trevlig helg,

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.