Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 juni 2023

Lommenbrev 22

Hej!                                                                                                                                                                                                                             

Vad trevligt det var att få träffa så många av er i torsdags. Vilka fina barn ni har! Och vilket generöst fikabord det bjöds på. Tack alla. 

 I onsdags var vi på Frinavet där de informerade om sommarens alla aktiviteter. Eleverna har fått med sig ett informationsblad hem. Kika gärna igenom det. Några av aktiviteterna behöver man anmäla sig till. Frinavet ser gärna att ni föräldrar kommer dit och fyller i en anmälan. 

 I NO har vi jobbat vidare med tema Kropp och hälsa. Nästa fredag kommer det att vara ett test. I svenska har vi jobbat med stafettskrivning och i matematiken har vi lärt oss temperatur. 

 I fredags var sista tillfället på simskola för de som simmat under våren. 

 Utflykt 7 juni
Goda nyheter. Vi kommer att få pizza utkörd till Ensjön! Eleverna har fått beställa en halv pizza var. Så ingen lunchmatsäck behövs utan endast fika och dricka. Ingen läsk, chips eller godis. Vi kommer vara ute hela dagen så barnen behöver kläder som passar vädret, sköna skor eftersom vi ska promenera. Det är Sofie, Christine, Åsa och Sebbe som följer med på utflykten. Vi börjar och slutar skolan vanlig tid, 8.10 - 13.45.  Om föräldrar vill komma förbi Ensjön och vara med är ni hjärtligt välkomna. 

 Packlista

  • ryggsäck att packa i 
  • dricka (inte läsk)
  • fika (inte chips eller godis) 
  • badkläder
  • handduk
  • extra tröja

 

Hushoppardag 8 juni 
Torsdag den 8 juni är det Hushoppardag. Det betyder att de klasser som byter stadie ska få hälsa på sina nya mentorer och se sina nya klassrum. Lommarna som blir örnar till nästa termin kommer därför få besöka Norrgård och träffa nya mentorerna Moa och Entuela. Sofie och Christine ska få träffa blivande förskoleklass.

 

Test fredag 9 juni
Nästa fredag kommer vi att ha ett test för att se elevernas kunskaper i NO området Kropp och hälsa. Eleverna har fått med sig papper hem att träna på. Låt gärna ditt barn läsa texten högt för dig och förhör på frågorna. Eleverna ska kunna fyra saker som är bra för hälsan, fem sinnen och tio kroppsdelar. 

 

Skolavslutningen 15 juni 
Skolavslutningen närmar sig. Torsdagen 15 juni träffas eleverna i klassrummet klockan 9.00. De elever som har plats på frita får vara där innan. Klockan 10.00 börjar skolavslutningen. Om det är fint väder kommer vi att vara utomhus vid stora trappan utanför skolan. Då är föräldrar välkomna. Om det skulle regna måste vi ha avslutningen inne på skolan och då kan föräldrar tyvärr inte komma. Eleverna samlas i klassrummet efter avslutningen där vi säger hejdå. Skoldagen är slut cirka klockan 11.00. 

 

Ha en fin helg,

 Christine 0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81                  sofie.lofgren@norrkoping.se



vecka 23

måndag Lediga

 

klämdag. Lediga. 

tisdag Lediga

 Sveriges nationaldag. Lediga. 

onsdag 8.10 - 13.45 

Utflykt till Ensjön. Se packlista.  

torsdag 8.10 - 13.45 

Klassen  besöker sitt nya klassrum och träffar sina nya lärare  kl.  9-11. 

fredag 8.10 - 13.45 

NO-test. 

 

vecka 24

måndag 8.50-14.10

Vi städar. Ta med en påse. 

tisdag 8.10 - 13.45 

 Rörelsedag.  

onsdag 8.10 - 13.45 

Idrott. Vi städar. Ta med en påse. 

torsdag 9 - 11. 

Skolavslutning. 

fredag 

Sommarlov 

 

Viktiga datum

5 juni: klämdag. Lediga.

6 juni. Sveriges nationaldag. Lediga. 

7 juni. Utflykt till Ensjön. 

15 juni: Skolavslutning

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.