Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 juni 2023

Veckobrev Spindeln V.22 & 23

   Hej alla Spindlar och vårdnadshavare!

Nu är det inte många skoldagar kvar. Vi räknar ner och försöker göra klart saker som inte är helt klara. På måndag och tisdag är eleverna lediga från skolan då vi firar Sveriges Nationaldag på tisdag och måndagen då blir en klämdag. 

Skolavslutning 

Torsdag den 15/5 är det skolavslutning. De barn som inte har frita börjar 9.00 och slutar cirka 11.00 och de barn som har frita börjar och slutar enligt deras schema på frita. Vid 9.45 så går vi ut vid trappan utanför skolan (om det är fint väder) och där hålls avslutningen. Vi börjar klocka 10.00 och räknar med att avslutningen tar cirka en timme. Efter avslutningen samlas vi i klassrummet och tar farväl av eleverna och önskar en trevlig sommar. Vid dålig väder är vi inne i Olympen och där kan vi tyvärr inte bjuda in er föräldrar pga platsbrist och brandskyddsbestämmelser. 

Svenska 

Under veckan har vi jobbat med ordklasserna verb och adjektiv samt tränat läsförståelse. Verb är en ordklass som man beskriver något man gör och man känner igen dem genom att man kan säga ordet att framför. Att skriva. Att läsa. Att springa. Adjektiv beskriver hur något är eller ser ut. En blå bil. En sur citron. Kommande vecka kommer vi lära oss mer om ordklasser. Vi kommer att göra sista sidan i boken Plockepinn och så kommer vi att prova att skriva dagbok precis som Bea/Asta gjorde i Diamantjakten. Läsläxa denna vecka är kapitel 6 och som vanligt ska häftet lämnas in senast fredag morgon. Detta är läsårets sista läsläxa men vi kommer fortsätta med Diamantjakten i höst.

Matematik

Vi fortsätter med längd och längdenheter. Den här veckan har vi repeterat multiplikation och division och pratat om relationen emellan de båda räknesätten. Vi har övat på att kontrollräkna så att vi vet att vi fått fram rätt svar. Vi tränar fortfarande på begrepp som är kopplade till de olika räknesätten. Nästa vecka kommer vi att repetera klockan och träna mer på tidsskillnader. 

NO

Vi fortsätter att prata om Havet och hållbarhet. I veckan såg vi ett avsnitt av Vattenmannen och Speed och vi kommer se ännu ett avsnitt kommande vecka. 

Bild 

Vi gör sommarblommor och färglägger fjärilar.

Engelska  

Vi tittar på avsnitt 3 av serien The Game och diskuterar.

Vecka 22

Måndag, Klämdag -lediga 

Tisdag, Sveriges Nationaldag -lediga

Onsdag, 8.10- 13.45

Torsdag, 8.10–13.45 idrott, kom gärna ombytt till skolan och glöm inte idrottskläder, ombyteskläder och utomhusskor. Modersmål 

Fredag. 8.10-13.45 idrott, kom gärna ombytt till skolan och glöm inte idrottskläder, ombyteskläder och utomhusskor. 


Vecka 23

Måndag, 8.50- 14.15 Ta med en påse att bära hem teckningar/skolmaterial i.

Tisdag, 8.10- 13.45 Rörelsedag -medtag vattenflaska och idrottskläder (ej dobbskor)

Onsdag, 8.10- 13.45 

Torsdag, 9.00-ca 11.00 Skolavslutning 

Fredag. Sommarlov

 Maisoun 0725974134 maisoun.gabro@norrkoping.se 

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se 

 Vi svarar inte i telefon när vi har undervisningstid, men du kan skicka ett sms så återkopplar vi till er så snart vi kan.

 Viktiga datum 

5 juni: klämdag. Lediga.

6 juni. Sveriges nationaldag. Lediga. 

15 juni: skolavslutning

 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.