Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 juni 2023

Draken v.22

  Hej alla Drakar!

Vilken vecka vi har haft! Otroligt kul att se hur mycket eleverna har växt. Sommarlovet närmar sig med stormsteg och vi blir mer och mer redo för årskurs 2. Ja, ni läste rätt, årskurs 2!? Hur konstigt låter det inte? Jättekul kommer det bli.


I onsdags tog vi en liten paus från allt lärande och tog en avstickare till Halvars glasskiosk. Vi hade vädret med oss och så råkade vi träffa en nygammal  bekant, Marie! Det blev kramkalas utanför Halvars kan man säga. 


I matematiken den här veckan har vi fortsatt arbeta med programmering. Vi har övat på att ge instruktioner och övat begreppet “loop” inom programmering. Vi avslutade veckan med sannolikhetslära. Nästa vecka blir det diagnos på sista kapitlet i boken. Efter det kommer det bli mycket repetition. 


Eleverna har under veckan övat på att rita av en ritmall så noga som möjligt. Som elevernas teckningar blev fina. 


I veckan avslutade vi temat “Flytta”. Eleverna har fått skriva 3 olika orsaker till varför vi människor väljer att flytta inom och mellan land. 


På måndag är det klämdag. Det är ingen skola men frita kommer att hållas öppet för de elever som går på frita. På tisdag är det Sveriges nationaldag och då är hela skolan stängd



Information: 

  • Skolavslutningen kommer äga rum den 15/6. Eleverna börjar 9.00 i klassrummet och själva avslutningen börjar kl.10.00. Är det fint väder kommer vi vara utomhus och då är vårdnadshavare välkomna. Regnar det så kommer vi vara uppe på Olympen. Då får ni vårdnadshavare tyvärr stanna hemma. Efter avslutningen kommer vi gå tillbaka till klassrummet och säga hejdå där.


  • Många föräldrar har frågat om att ansöka till modersmål. Nu kan man söka för att få gå på modersmål från och med efter sommarlovet. Vi har skickat med papper hem till några som vi vet sedan tidigare har velat söka. Är det fler föräldrar som vill söka så meddela oss så fort som möjligt eftersom ansökan måste vara inne nästa fredag.


  • Franko är föräldraledig på måndagar framöver så om ni behöver meddela skolan något så hör av er till Jimmy.

  • Idrottslektionerna är utomhus så se till att eleverna har med sig kläder efter väder samt uteskor.


Sjukanmälan: Om barnen är sjuka så anmäler ni det i IST före klockan 7.50. Skicka gärna ett SMS till oss också.


Vecka 23

Måndag:   Lov

Tisdag:       Lov    

Onsdag: 8.10 - 13.45     Uteidrott. Ta med ombyte och handduk.

Torsdag:    8.10 - 13.45     Inget bad

Fredag: 8.10 - 13.45     Läsläxan ska förhöras


Vecka 24

Måndag:   8.50 - 13.45     Uteidrott. Ta med ombyte och handduk.

Tisdag:       8.10 - 13.45    Rörelsedag

Onsdag: 9.00 - ca 11.30  Skolavslutning!

Torsdag:    Sommarlov

Fredag: Sommarlov




Lov och studiedagar

v.23 5-6/6 klämdag och nationaldag.

v.24 15/6 skolavslutning


Jimmy, jimmy.karlsson@norrkoping.se , 076 798 04 41

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se, 072 527 94 70




                                       Trevlig helg!

                           Kramar,  Franko, Jimmy och Mariam.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.