Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 5 april 2024

Spindlarnas veckobrev inför vecka 15

 Hej alla Spindlar och vårdnadshavare!

Så var påsklovet över för denna gång och framöver väntar de nationella proven i matematik. Vi hoppas att alla haft en skön ledighet och är taggade för sluttampen på årskurs tre!

De nationella proven i svenska visade att gruppen som helhet är duktiga på de muntliga delarna men behöver bli bättre på läsförståelse av faktatexter. Något som vi påtalat tidigare är att många behöver bygga upp ett större ordförråd och att man bland annat kan göra det genom att läsa mycket. Rekommendationen är att man läser minst en kvart varje dag.

 I skrivande stund är inte de skriftliga delarna färdigrättade men det ska bli spännande att se hur era barn lyckats med att skriva en berättelse om Vatten och en faktatext om Grodor.  

Tillägg: Vi börjar med uteidrott denna vecka hälsar Sebbe!

V.15

Sv/Sva: Så har vi kommit till de två sista kapitlen av Nyckeln till skatten. Vi kommer från nästa vecka bearbeta bokens innehåll på olika sätt och så kommer vi börja läsa en bok som heter Pojken och tigern. Kanske hinner vi även om börja läsa den redan den här veckan.

Lästräning: Nyckeln till skatten kap 23 & 24 samt Bänkbok             Stava: Veckans ord till vecka 16

Skriva: Faktatext                                                                      Tala: Morgonsamling/läxförhör                                                                                                                                   GrammatikRepetition ordklasser                                           Läsförståelse: Nyckel  

         

Ma: Den här veckan har vi fortsatt jobba med temperatur och temperaturskillnader. Vi har haft repetition i geometri då vi ska prov i området efter påsklovet. 

NO: Vi jobbar vidare med Tema Kraft och rörelse. Denna vecka fokuserar vi på Balans.

SO:  Eleverna har genomfört en delprov om forntiden.  

Slöjd:  Vi fortsätter sy Filurer till alla är färdiga med dem:) 

Teknik: Vi kommer även denna termin ha en Teknikvecka i slutet av terminen. Då kommer vi som vanligt bygga båtar till Small ship race.

Bild:  Eleverna har gjort klart bilduppgiften i triangelträdet. 

Eng: Vi jobbar vidare i Sparks. Vi jobbar med Unit 7.

V. 15

Måndag 8.00-14.15 

Tisdag 8.00-13.30  Idrott, ta med utomhusskor, ombyte och handduk

Onsdag 8.00-13.30 Idrott, ta med utomhusskor, ombyte och handduk

Torsdag 8.00-13.30  Modersmål 

Fredag 8.00-13.30 Läsläxa och läxhäftet. Inga veckans ord.


Vi svarar inte i telefon när vi har undervisningstid, men du kan skicka ett sms så återkopplar vi till er så snart vi kan.

Maisoun 0725974134 maisoun.gabro@norrkoping.se 

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se 


Viktiga datum 

1 maj 

helgdag

9 - 10 maj

Kristi himmelsfärd + klämdag 

6 - 7 juni 

Sveriges nationaldag + klämdag 

13 juni 

Skolavslutning 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.