Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 31 maj 2024

Bläckfiskens veckobrev 22

 Hej! 240531

Det har varit en händelserik vecka. Vi har lärt oss om får, spelat tärningsspel och räknat huvudräkning. Idag har vi plockat skräp i Guldringen. Det anordnades av Håll Sverige rent och var ett samarbete med Navestadskolan. I fredags hade vi fredagssamling i Olympen med hela skolan. Vi fick se på dans och tävla i att bygga med kapplastavar. 


Nästa vecka är en kort liten vecka då torsdagen är Sveriges nationaldag och fredagen är en klämdag. Och på onsdag är det dags för utflykt till Söderköping. Ni som inte hört av er om ni vill ha matsäck från skolan eller tar med sig hemifrån måste höra av sig snarast. 


Utflykt! 

Vi har planerat en utflykt med klassen! Onsdagen den 5 juni åker vi hyrd buss till Sofies gård i Söderköping. (Inte till Sofie som jobbar i klassen.🙂) Sofies gård har fritidsverksamhet på eftermiddagarna men tar emot besök på förmiddagar. Där kan vi titta på djur som getter, får och höns. Efter det går vi till Kottebanan som ligger intill. Där kan vi leka i skogen. Meddela med ett sms senast på måndag om ditt barn tar med sig matsäck hemifrån eller vill ta med från skolan. Alla behöver ta med sig en flaska med vatten. Det är okej att ta med sig en liten fika. Vi åker buss hem igen och skolan slutar vanlig tid, klockan 13.30. 


Bläckfisk-kväll

Vi vill bjuda in alla bläckfiskar och vårdnadshavare till en Bläckfisk-kväll den 11:e juni kl 17.00- 18.30. 

Alla som kommer få ta med sig egenbakat fika och så dukar vi upp en stor fika-buffé. Vi bjuder på kaffe, te och saft. Ni kommer få se vad era barn har arbetat med i förskoleklass och ha en trevlig kväll tillsammans!


Skolavslutning

Torsdag 13 juni är det dags för skolavslutning. Eleverna samlas klockan 09.00 i klassrummet. Klockan 10.00 börjar avslutningen utanför Sörgård, i trapporna. Dit är vårdnadshavare välkomna att komma och titta. Avslutningen slutar omkring klockan 11.00. Då går vi tillbaka till Bläckfisken och önskar alla ett härligt sommarlov. Om ditt barn är i behov av frita före klockan 9.00 och efter klockan 11.00 den dagen måste ni anmäla det till frita. 



Ha en fin helg!
Christine, Sofie och Åsa 076 798 04 30

vecka 23

aktivitet

ta med

måndag: 8-13.30



tisdag: 8-13.30



onsdag: 8-13.30

Utflykt till Söderköping

Dricka, matsäck, gympaskor på fötterna

torsdag: skolan stängd



fredag: skolan stängd




Viktiga datum 


5 juni 

Utflykt Sofies gård och kottebanan i Söderköping

11 juni kl. 17.00 - 18.30 

Bläckfisk-kväll 

6 - 7 juni 

Sveriges nationaldag + klämdag 

13 juni 

Skolavslutning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.